Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πυροτεχνήματα εκτός εποχής – Ριβιέρα: Ομαδική έκθεση στον Κινηματογράφο Ριβιέρα

Πυροτεχνήματα εκτός εποχής – Ριβιέρα: Ομαδική έκθεση στον Κινηματογράφο Ριβιέρα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 εγκαινιάζεται στον κινηματογράφο Ριβιέρα η έκθεση με τίτλο «Πυροτεχνήματα εκτός εποχής – Ριβιέρα».

 

Η έκθεση Πυροτεχνήματα εκτός εποχής – Ριβιέρα είναι μια άκαιρη πρόσκληση. Φτάνει πριν ή μετά την περίοδο λειτουργίας των θερινών σινεμά , νωρίτερα ή αργότερα από την τουριστική σεζόν στην Κυανή Ακτή. Είναι μια πρόσκληση που καλεί σε μια αντεστραμμένη επίσκεψη.

 

Η έκθεση επισκέπτεται τη Ριβιέρα εκτός εποχής, όταν είναι κλειστή, μη προσβάσιμη και αθέατη. Κοιτάει μια διαφορετική όψη της, ένα άλλο ενδεχόμενο, πέρα από την καθιερωμένη της χρήση και λειτουργία. Επιχειρεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον παρατήρησης μέσα από μια ποιητική μετατόπιση, μέσα από μια συνθήκη ‘εκτός τόπου και χρόνου’ που αναπτύσσεται όπως ένα όνειρο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Την περίοδο που η Ριβιέρα δε λειτουργεί ως σινεμά αποκτά μια παράλληλη, κρυφή ζωή. Η περίφραξη την διαχωρίζει από ό,τι βρίσκεται τριγύρω ενώ η φύση ανακτά το ρυθμό της σε αυτήν· μοιάζει με κήπο που αναπτύσσεται μόνος του και με χωράφι σε αγρανάπαυση. Εκκινώντας από την ‘παράλληλη ζωή’ της Ριβιέρας, η έκθεση συνθέτει μια παράλληλη αφήγηση η οποία διαπραγματεύεται την εμπειρία των τόπων και των εποχών, τις αναπαραστάσεις και συνδηλώσεις τους.

 

Πάκυ Βλασσοπούλου, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Mike Gibisser, Joan Jonas, Βαλεντίνα Κάργα, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου , Χριστόδουλος Παναγιώτου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κώστας Ρουσσάκης, Ελένη Φύλα

 

Επιμέλεια: Γαλήνη Νόττι

Σχετικές ειδήσεις
Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη: ομαδική έκθεση στις Εικαστικές Αναζητήσεις
13.01.2017 15:33
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.