Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 εγκαινιάζεται στον κινηματογράφο Ριβιέρα η έκθεση με τίτλο «Πυροτεχνήματα εκτός εποχής – Ριβιέρα».

Η έκθεση Πυροτεχνήματα εκτός εποχής – Ριβιέρα είναι μια άκαιρη πρόσκληση. Φτάνει πριν ή μετά την περίοδο λειτουργίας των θερινών σινεμά, νωρίτερα ή αργότερα από την τουριστική σεζόν στην Κυανή Ακτή. Είναι μια πρόσκληση που καλεί σε μια αντεστραμμένη επίσκεψη.

Η έκθεση επισκέπτεται τη Ριβιέρα εκτός εποχής, όταν είναι κλειστή, μη προσβάσιμη και αθέατη. Κοιτάει μια διαφορετική όψη της, ένα άλλο ενδεχόμενο, πέρα από την καθιερωμένη της χρήση και λειτουργία. Επιχειρεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον παρατήρησης μέσα από μια ποιητική μετατόπιση, μέσα από μια συνθήκη ‘εκτός τόπου και χρόνου’ που αναπτύσσεται όπως ένα όνειρο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Την περίοδο που η Ριβιέρα δε λειτουργεί ως σινεμά αποκτά μια παράλληλη, κρυφή ζωή. Η περίφραξη την διαχωρίζει από ό,τι βρίσκεται τριγύρω ενώ η φύση ανακτά το ρυθμό της σε αυτήν· μοιάζει με κήπο που αναπτύσσεται μόνος του και με χωράφι σε αγρανάπαυση. Εκκινώντας από την ‘παράλληλη ζωή’ της Ριβιέρας, η έκθεση συνθέτει μια παράλληλη αφήγηση η οποία διαπραγματεύεται την εμπειρία των τόπων και των εποχών, τις αναπαραστάσεις και συνδηλώσεις τους.

Πάκυ Βλασσοπούλου, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Mike Gibisser, Joan Jonas, Βαλεντίνα Κάργα, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κώστας Ρουσσάκης, Ελένη Φύλα

Επιμέλεια: Γαλήνη Νόττι