Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Σεμινάριο χοροθεάτρου με τον Δάφνι Κόκκινο στην Κρήτη

Σεμινάριο χοροθεάτρου με τον Δάφνι Κόκκινο στην Κρήτη

Μετά το πολύ επιτυχημένο σεμινάριο και τις εξαιρετικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014, ο Δάφνις Κόκκινος, θα παραδώσει και φέτος σεμινάριο χοροθεάτρου στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο Κρήτης.


Ο Δάφνις είναι χορευτής του χοροθεάτρου του Wuppertal από το 1993. Υπήρξε βοηθός της Pina Bausch από το 2002 και εξακολουθεί να εργάζεται ως χορευτής και Υπεύθυνος Προβών του Χοροθεάτρου μέχρι σήμερα.


Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, τις ώρες 10:00 – 15:00, και 19:00 – 22:00 καθημερινά.


Παρουσίαση του σεμιναρίου ανοιχτή στο κοινό, θα γίνει το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 19:30, όπως και την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 19:30. Το σεμινάριο ξεκινά με ένα σύγχρονο μάθημα χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig (Kurt Jooss) και τον Alfredo Korvino (Juilliard ).


Ο Δάφνις Κόκκινος διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο.


Η μουσική για τον Δάφνι, παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για την μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης.
Το σεμινάριο είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης όλων αυτών που μας κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε…

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό στην διεύθυνση epimenides.panormo@gmail.com μέχρι 10 Ιουλίου, με θέμα email: "Daphnis Kokkinos". Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες/ερωτήσεις για το σεμινάριο, γράψτε στη διεύθυνση: epimenides.panormo@gmail.com
 
 
Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου « Επιμενίδης» (www.panormo.com)


Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 - είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν, ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της «Ζουζού Νικολούδη», ταξιδεύει με το τρένο τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της «Pina Bausch». Aπo το 1993 έως και σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ «Tanztheater Wuppertal» της «Pina Bausch». Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά τον θάνατο της, το 2009, Υπεύθυνος Προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 23 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της «Pina Bausch» ανάμεσα στα οποία «Iphigenie auf Tauris», «Sacre du printemps», «Kontakthof» , «Arien», «1980», «Bandoneo», «Two Cigarettes in the Dark», «Viktor», «Ahnen», «Palermo-Palermo», «Tanzabend», «Bamboo Blues», «Agua», «Masurca Fogo», «Danzon», κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: «Ηable con ella» του Pedro Almodovar, «Pina» του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ «Zenne the Dancer». Η πρώτη του προσωπική δουλειά, με τίτλο «Addio Αddio Αmore» είναι αφιερωμένη στην «Pina Bausch». Διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
2ο Διεθνές Σεμινάριο Κλασικού Μαντολίνου στην Καλαμάτα
02.08.2016 10:58
Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» διοργανώνει το 2ο θερινό σεμινάριο κλασικού μαντολίνου με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή Ugo Orlandi, στην Καλαμάτα, από 22 έως και 28 Αυγούστου 2016.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα
23.06.2016 16:42
Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση.