Η Ιστορία του Στρατιώτη (1918) από το KYKLOS ENSEMBLE σε σύμπραξη με τη θεατρική ομάδα Ω2 αποτέλεσε μία μουσικοθεατρική επιτυχία της περασμένης σεζόν. Προσέλκυσε εκατοντάδες θεατές στο Ωδείο Αθηνών, θεωρήθηκε από τον τύπο το πιο επιτυχημένο ανέβασμα του έργου στην χώρα μας και έλαβε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την ανάδειξη του μοντερνισμού της μουσικής όσο και για τις γεμάτες φαντασία, αμεσότητα και φρεσκάδα ερμηνείες του.

Φέτος, έφτασε η ώρα η παράσταση να ταξιδέψει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για δύο μόνο παραστάσεις, στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικής.

Το έργο για μικρό μουσικό σύνολο και ηθοποιούς, αποτέλεσμα της γόνιμης συνεργασίας και φιλίας του Igor Stravinsky (1882-1971) και του συγγραφέα Charles-Ferdinand Ramuz (1878-1947),  βασίζει τη μεφιστοφελική υπόθεσή του σε έναν λαϊκό ρωσικό μύθο. Υιοθετώντας πλήθος πειραματισμών υπερβαίνει τις κατηγορίες και τα είδη, αποτελώντας ουσιαστικά την αφετηρία της πιο σύγχρονης αντίληψης για το Νέο Μουσικό Θέατρο. 

Τις παραστάσεις προλογίζει το έργο του σημαντικού Κύπριου συνθέτη Φάνου Δυμιώτη (1965-2007) The Soldier’s Blues –μια σύνθεση εμπνευσμένη από τη μουσική της Ιστορίας του Στρατιώτη, ένας φόρος τιμής στο σπουδαίο έργο.

Το ΚYKLOS ENSEMBLE, σύνολο μουσικής δωματίου αποτελούμενο από σολίστ που διαπρέπουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει ήδη διαγράψει μια σπουδαία πορεία στον ενάμιση χρόνο της λειτουργίας του. Πιστό στη σχέση του με τους νέους μουσικούς της χώρας, προκηρύσσει ακροάσεις για νέους σολίστ από όλα τα μουσικά όργανα (που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), έτσι ώστε οι επιτυχόντες να προλογίζουν τις συναυλίες του για το έτος 2015. Οι ακροάσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό και τον τύπο.

φωτογραφίες © Χρήστος Αγγελόπουλος

Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης–Κώστας Κουνέλλας

Συμμετέχουν οι σολίστες του KYKLOS ENSEMBLE

με τους ηθοποιούς Χρηστίνα Γαρμπή και Βασίλη Σαφό

μετάφραση κειμένου: Χρηστίνα Γαρμπή-Βασίλης Σαφός

KYKLOS ENSEMBLE – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Γενική Διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης

Διεύθυνση Παραγωγής: Άγης Γυφτόπουλος