Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Το Θησείο μέσα από το φακό σου: Εργαστήριο φωτογραφίας με την Μαρία Λεωνίδα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Θησείο μέσα από το φακό σου: Εργαστήριο φωτογραφίας με την Μαρία Λεωνίδα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Με αφορμή την έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839-1950», η σκηνοθέτρια Μαρία Λεωνίδα πραγματοποιεί στο Μουσείο Ηρακλειδών από τις 6 Φεβρουαρίου 2015 ένα εργαστήριο φωτογραφίας, μέσα από πέντε μαθήματα διάρκειας δυόμιση ωρών το καθένα, για κάθε ενήλικα που ενδιαφέρεται για μια προσωπική ματιά, με ντοκουμενταρίστικο χαρακτήρα, πάνω στο κέντρο της πόλης και τους ανθρώπινους χαρακτήρες της.

 

Μια επιλεγμένη φωτογραφία (210Χ297 mm) από κάθε συμμετέχοντα θα παρουσιαστεί, με την ευγενική χορηγία της EPSON (εκτύπωση) και του Μουσείου Ηρακλειδών (τοποθέτηση σε πασπαρτού), σε ειδική έκθεση στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Με το πέρας αυτής της έκθεσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το  αντίτυπο της φωτογραφίας τους, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο φωτογραφίας.

 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τη δική τους φωτογραφική μηχανή. 

 

Η Μαρία Λεωνίδα είναι σκηνοθέτρια. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την EBU. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα Μελίνα για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση, κι έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων, «Καρπός».

Σχετικές ειδήσεις
Τα πολλαπλά είδωλα της Αλίκης του Λιούις Κάρολ: Εκδήλωση στο Μουσείο Ηρακλειδών
11.05.2016 12:44
Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Ηρακλειδών στην εκδήλωση Τα πολλαπλά είδωλα της Αλίκης του Λιούις Κάρολ - Από το παραμύθι στη μαθηματική σάτιρα.
Μαθηματικός Γραμματισμός και καθημερινότητα: Ομιλία με την Κατερίνα Καλφοπούλου στο Μουσείο Ηρακλειδών
08.02.2016 13:36
Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Ηρακλειδών στην εκδήλωση Μαθηματικός Γραμματισμός και καθημερινότητα με ομιλήτρια την Κατερίνα Καλφοπούλου.
Ευκλείδειες νοοτροπίες σε ένα όχι τόσο Ευκλείδειο περιβάλλον: Ομιλία στο Μουσείο Ηρακλειδών
05.01.2016 15:34
Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Ηρακλειδών στην εκδήλωση Ευκλείδειες νοοτροπίες σε ένα όχι τόσο Ευκλείδειο περιβάλλον με ομιλητή τον Επαμεινώνδα Ζαφείρη.
Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ – Το Κόκκινο Βιβλίο: Εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Μουσείο Ηρακλειδών
31.12.2015 13:22
Το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί εφήβους και ενήλικες στα εκπαιδευτικά εργαστήρια με τίτλο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ – Το Κόκκινο Βιβλίο, την Παρασκευή 8 και 22 Ιανουαρίου 2016.
Open your mind/eyes: Workshop με τον Denis Darzacq στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
30.12.2015 15:35
O Denis Darzacq, ο φωτογράφος των σειρών “Casques de Thouars” (Ηelmets) και “Act” που παρουσιάζονται στην έκθεση «Faces: To πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990» θα πραγματοποιήσει τετραήμερο εργαστήριο στις 22, 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2016 με θέμα “Open your mind/eyes” στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.