Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το Θησείο μέσα από το φακό σου: Εργαστήριο φωτογραφίας με την Μαρία Λεωνίδα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Θησείο μέσα από το φακό σου: Εργαστήριο φωτογραφίας με την Μαρία Λεωνίδα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Με αφορμή την έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839-1950», η σκηνοθέτρια Μαρία Λεωνίδα πραγματοποιεί στο Μουσείο Ηρακλειδών από τις 6 Φεβρουαρίου 2015 ένα εργαστήριο φωτογραφίας, μέσα από πέντε μαθήματα διάρκειας δυόμιση ωρών το καθένα, για κάθε ενήλικα που ενδιαφέρεται για μια προσωπική ματιά, με ντοκουμενταρίστικο χαρακτήρα, πάνω στο κέντρο της πόλης και τους ανθρώπινους χαρακτήρες της.

 

Μια επιλεγμένη φωτογραφία (210Χ297 mm) από κάθε συμμετέχοντα θα παρουσιαστεί, με την ευγενική χορηγία της EPSON (εκτύπωση) και του Μουσείου Ηρακλειδών (τοποθέτηση σε πασπαρτού), σε ειδική έκθεση στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Με το πέρας αυτής της έκθεσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το  αντίτυπο της φωτογραφίας τους, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο φωτογραφίας.

 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τη δική τους φωτογραφική μηχανή. 

 

Η Μαρία Λεωνίδα είναι σκηνοθέτρια. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την EBU. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα Μελίνα για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση, κι έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων, «Καρπός».

Σχετικές ειδήσεις
Χρόνος και Εικόνα: Εργαστήριο για ενηλίκους στο Μουσείο Μπενάκη
01.02.2017 12:29
Το Μουσείο Μπενάκη ξεκινά την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ένα εργαστήριο για ενήλικες, με τίτλο Χρόνος και Εικόνα.
Νέες εκπαιδευτικές προτάσεις για το '17 από το Μουσείο Ηρακλειδών
03.01.2017 10:38
Το Μουσείο Ηρακλειδών υποδέχεται το νέο χρόνο μέ νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.
Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι: εργαστήριο για οικογένειες
17.05.2016 17:16
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δηλαδή οι τρεις πολιτιστικοί φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τις εκθέσεις τους και διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ξεχωριστό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες με τίτλο «Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι», στο πλαίσιο των δράσεων «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Τα πολλαπλά είδωλα της Αλίκης του Λιούις Κάρολ: Εκδήλωση στο Μουσείο Ηρακλειδών
11.05.2016 12:44
Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Ηρακλειδών στην εκδήλωση Τα πολλαπλά είδωλα της Αλίκης του Λιούις Κάρολ - Από το παραμύθι στη μαθηματική σάτιρα.
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.