Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Photometria Photo Festival στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης GRUNDTVIG

Το Photometria Photo Festival στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης GRUNDTVIG

Η εταιρεία Έντευξις και το Photometria Photo Festival συμμετέχουν για την διετία 2013-2015 στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης GRUNDTVIG.


Πρόκειται για εκπαιδευτικές συμπράξεις διακρατικής συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ή και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Το θέμα της σύμπραξης είναι: «Frames of European Common Life», (Καρέ της Ευρωπαϊκής κοινής ζωής).


Οι συμμετέχοντες φορείς στη σύμπραξη είναι: CIDI (Ιταλία, συντονίστρια), Crossing Borders (Δανία), Greener Bourgas Foundation (Βουλγαρία), Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Πολωνία) και Έντευξις-Photometria Photo Festival (Ελλάδα). Η εκπαιδευτική σύμπραξη θα διαρκέσει 18 μήνες και στοχεύει στην προώθηση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένταξης με τη χρήση της φωτογραφίας. Η εταιρική σχέση θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία.


Η 4η συνάντηση των εταίρων έγινε 8-12 Ιανουαρίου, στην Κοπεγχάγη, της Δανίας όπου παρέστησαν οι υπεύθυνοι διοργάνωσης του Photometria Festival κ. Παναγιώτης Παπουτσής & Αχιλλέας Τζιάκος, ο εκπαιδευτής του προγράμματος κ. Κώστας Βάσσης καθώς και ο συμμετέχων για την 2η κινητικότητα κ. Κωνσταντίνος Χατζής από την Πρέβεζα. Την Ελληνική συμμετοχή ακολούθησε και ο συμμετέχων του προγράμματος κ. Παναγιώτης Ντούρος.


Στην συνάντηση των εταίρων, σχεδιάστηκε ο προγραμματισμός για την τελική απολογιστική έκθεση όλων των χωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 στην Senigalia της Ιταλίας. Πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί φωτογραφίας και παρουσιάσεις από τους φωτογράφους Jacob Holdt & Ditte Haarløv Johnsen. Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζής παρουσίασε το φωτογραφικό του έργο και την εμπειρία του από το πρόγραμμα “Frames of European Common Life”.


Τον Απρίλιο του 2015 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση όλων των χωρών στο Bourgas της Βουλγαρίας.

Σχετικές ειδήσεις
Νέα σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
12.01.2017 15:34
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνει από το 2006 σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Το 2017, συνεχίζουμε δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.
Aίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου
15.12.2016 16:38
Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1982), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
Εργαστήρια ενηλίκων και εφήβων 2016-2017 στο «θέατρο εΦ»
15.09.2016 15:58
Το «θέατρο εΦ» (πρώην «C. for Circus») ανακοινώνει τη δημιουργία των νέων του εργαστηρίων θεάτρου ενηλίκων και εφήβων.
Καλοκαιρινά εργαστήρια με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο Βοτανικό
03.06.2016 15:22
Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος διοργανώνει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα σεμιναρίων από τις 21 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου 2016 που θα λάβουν χώρα στο Θέατρο «Χώρος» με πέντε διαφορετικούς διδάσκοντες.
Art - Athina: Κάλεσμα εθελοντών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS LAB
21.04.2016 16:18
Θέλεις να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου συμμετέχοντας ενεργά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της φετινής Art-Athina;