Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αόρατα Νησιά: Εικαστική έκθεση στη γκαλερί Μορφές

Αόρατα Νησιά: Εικαστική έκθεση στη γκαλερί Μορφές

Η Γκαλερί ''Μορφές'' και ο πολιτιστικός οργανισμός Oρίζοντας Γεγονότων, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσιάζουν την Εικαστική Έκθεση με θέμα "Αόρατα Νησιά", από 30 Ιανουαρίου 2015.

 

Οι αθέατες όψεις του πραγματικού, οι αθέατες όψεις των άλλων, των εαυτών μας, αλλά και οι αθέατες όψεις του χρόνου που άλλοτε τις σκεπάζει και άλλοτε τις αποκαλύπτει με την πάχνη του. Εν δυνάμει όλοι είμαστε ''αόρατα νησιά'' και μαζί οτιδήποτε δεν είναι ορατό, μέχρι κάποιος να το δει. Στρέφοντας το βλέμμα της ψυχής στα πράγματα. Αποκαλύπτοντας την ουσία η οποία πολλές φορές συσκοτίζεται σκόπιμα, ιδίως στην περίεργη αυτή εποχή… Επιζητώντας ένα βλέμμα «ανάμεσα από τις γραμμές», μια υπόθεση που σχετίζεται με την τέχνη, αλλά όχι μόνο...

 

Πρόκειται για μια πολιτιστική διαδρομή που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και συνεχίζεται ως τώρα. Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες που εναλλάσσονταν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ορίζοντα Γεγονότων για ένα εικαστικό οδοιπορικό , που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έργα ζωγραφικής, video, εγκαταστάσεις, έργα τοπίου (land art), κείμενα αλλά και δράσεις.

 

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Art Athina το Μάιο 2014 και συνεχίζει ακόμα το ταξίδι της στα ορατά νησιά. Έχοντας ήδη περάσει από Τήνο, Νάξο, Σαντορίνη, Κέα, και Σύρο . Η επόμενη στάση, στο «Μουσείο Εικαστικών Τεχνών» Ηρακλείου, από 15/11 έως 28/11-2014, εγκαινίασε ένα νέο κύκλο εκθέσεων στην ''Κρητική Ήπειρο''. Μετά το Ρέθυμνο η έκθεση θα συνεχίσει τη διαδρομή της στα Χανιά, φέρνοντας σε επαφή καλλιτέχνες από διαφορετικούς τόπους σε μία κοινή δημιουργία.Το όλο εγχείρημα, επίσης, αποτέλεσε υλικό ενός ντοκιμαντέρ που εξελίσσεται και ήδη παρουσιάζεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Storefront for Art & Architecture, New York, στα πλαίσια της έρευνας με τον τίτλο ''Μικρογεωγραφίες''.

 

Μέχρι ο λόγος να γίνει τόπος…

 

Συμμετέχουν

Άγγελος Κώστας-Αθανασάκη Ιουλία - Αξαόπουλος Κίμων - Ασπρογενίδου Δώρα - Βελαώρας Χάρης -Βenatti Elisa- Γαδ Ελπίδα - Γκίκα Σοφία - Γκουσγκούνης Σωτήρης - Γρηγοριάδη Μαρία - Δουκάκη Μαρία - Ευθυμίου Τζίμης - Θωμόπουλος Κων/νος - Καλλιντέρη Μαρίκα - Καπερνάρου Τζένη - Καραμούζη Ράνια - Κυπριώτη Κατερίνα - Λιλικάκης Κοσμάς-Μαραβελάκη Μαρίνα -Μαργαρώνη Λυδία - Μπαλάκας Αντώνης-Μαυρουδή Αγάπη - Μέσκα Δήμητρα - Μουσούλη Λίτσα -Μπακαλούμα Ευγενία- Μπαμπάσης Τάσος - Μπέσκος Γιάννης - Μπολιεράκη Κων/να - Πανταζή Δέσποινα - Πιτικάκη Ελευθερία- Ποιμενίδου Ειρήνη - Sanchez Marianna - Σκεπετζή Χρυσούλα - Σταθοπούλου Κατερίνα - Φερεντίνου Αμαλία - Χαρατζή Βάσω -Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία - Χριστοφή Στέλλα - Χιώτης Αντώνης

Σχετικές ειδήσεις
Επιστροφή: Έκθεση από το Medphoto Festival στη Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ
10.08.2016 12:29
Η Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει την έκθεση “Επιστροφή” από 11 έως 25 Αυγούστου 2016 στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Με τα εντελώς απαραίτητα: Εικαστική Δράση του Ορίζοντα Γεγονότων με την ομάδα Εν Φλω
11.05.2016 15:10
Ο Oρίζοντας Γεγονότων, σε συνεργασία με την ομάδα Εν Φλω, σχεδιάζει μια ζωντανή δράση-καταγραφή, με τίτλο ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μορφές
18.04.2016 10:46
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστημίο Ιωαννίνων η International Society for Cultural - Historical and Activity Research, η Αίθουσα Τέχνης Μορφές και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα XANIaRT 2016 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανιών, παρουσιάζουν την εικαστική δράση Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της.
Αόρατα Νήματα: έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά
16.03.2016 10:01
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου με τίτλο Αόρατα Νήματα σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 9 Μαΐου.