Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 το Booze σας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση του Γρηγόρη Φιλιππάτου με τίτλο «Σκέψεις περί Επικαιρότητας».

Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συμμετοχής γνωστικών κλάδων όπως μαθηματικά, κοινωνιολογία, τέχνη, με στόχο την κατανόηση φυσικών, τεχνολογικών και κοινωνικών συστημάτων με κοινά χαρακτηριστικά, η πλαστική αυτή προσπάθεια ψάχνει να αναπαραστήσει τους μη φανερούς, με μια πρώτη ματιά, μηχανισμούς που συμμετέχουν στην αίσθηση πολυπλοκότητας της εποχής μας.

Ο Γρηγόρης Φιλιππάτος τελείωσε την Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι (1982-1985) όπου και υπήρξε μαθητής των Ricardo Licata και Olivier Debre. Συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής, ψηφιδωτών και δημιούργησε κυρίως εγκαταστάσεις στο χώρο. Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα

Ορίζοντας την τέχνη σαν την “εφαρμογή του αντιληπτού στο υπαρκτό” δημιουργεί παρεμβάσεις με στόχο την έκφραση της ανάγκης ορισμού της γνώσης.

Η γνώση που στην μεταμοντέρνα εποχή δημιουργείται μέσα από αναπαραστάσεις ψυχολογικές και κοινωνικές καθιστώντας τα μαθηματικά και την τέχνη τους μόνους τρόπους αντικειμενικής καταγραφής.