Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει από τις 29 Ιανουαρίου 2015 την παράσταση Sweeney Todd: Ο αστικός μύθος του φονικού κουρέα.

Μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή δια χειρός Ντέπυς Ασληχανίδου και Έφης Σισμανίδου, βασισμένη στον βρετανικό αστικό μύθο του δαιμονικού κουρέα της οδού Φλιτ, που έγινε γνωστός μέσα από το ομώνυμο έργο του Christopher Bond. Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελείται η Λένα Πετροπούλου.

Ένας κουρέας που ζει δύο ζωές. Ένα παρελθόν που στερήθηκε άδοξα και ένα παρόν που δεν επέλεξε. Παιχνίδι της μοίρας, θα έλεγε κάποιος. Συχνά όμως η ανθρώπινη δολοπλοκία ξεπερνά κάθε είδους πεπρωμένο. Οι θύτες γίνονται θύματα και τα θύματα θύτες. Η ανθρώπινη φύση αλλοτριώνεται και ο βασιλιάς της τροφικής αλυσίδας του πολιτισμένου κόσμου μπαίνει στην μηχανή του κιμά και γίνεται βρώση για το ίδιο του το είδος. Μέσα σε ένα περιβάλλον που η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν έχουν πλέον καμία αξία, το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έχει εγκλωβιστεί στον φόβο ή έχει εξοριστεί για πάντα, όταν όλα είναι δούναι και λαβείν και καταρρίπτεται ακόμα και το ταμπού του κανιβαλισμού, πώς είναι δυνατόν κάποιος να βγει κερδισμένος ή τουλάχιστον αλώβητος;

Πόσα μυστικά μπορεί να χωρέσει το υπόγειο ενός κουρείου;Του Sweeney Todd είναι ήδη γεμάτο και έχει αρχίσει να ξεχειλίζει.

Κείμενο: Ντέπυ Ασληχανίδου, Έφη Σισμανίδου
Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Παρασκευάς
Στίχοι τραγουδιών: Ντέπυ Ασληχανίδου
Κινησιολογία: Τάσος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια σκηνικών/γραφιστική επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Επιμέλεια κοστουμιών: Αποστόλης Καραγιάννης
Φωτισμός: Ανέστης Ατακτίδης

Παίζουν (αλφαβητικά) οι ηθοποιοί: Ντέπυ Ασληχανίδου, Άρης Βέβης, Κωνσταντίνος Μελίδης, Άγγελος Ρούσσος, Έφη Σισμανίδου, Αργυρώ Τόλιου, Κωνσταντίνος Τσακίρης.