Ένας καινούργιος σεμιναριακός κύκλος ξεκινά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα ανακαλύπτωντας τον μαγικό κόσμο του τραγουδιού ,της κίνησης , του ρυθμού και του αυτοσχεδιασμού, της μουσικής μέσω του συστήματος Carl Orff.

Ένα σύστημα για να μάθουν πιο εύκολα και χαρούμενα τα παιδιά μας μουσική. Οι μικροί μας φίλοι μέσα από το παιχνίδι διδάσκονται τις βασικές αρχές της μουσικής αναπτύσσοντας έτσι την φαντασία τους! Έιναι ένας κύκλος μαθημάτων που αφορά στην γνωριμία μιας ομάδας μέσω του τραγουδιού,την δημιουργία ορχήστρας με τα όργανα του Orff, τον αυτοσχεδιασμό της μουσικής μέσω της κίνησης και την εκμάθηση του ρυθμού μέσω του θεάτρου, των αντικειμένων, και του body percussion. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, χορευτές,ηθοποιούς, παιδαγωγούς (δασκάλους, νηπιαγωγούς και όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση) οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις.

Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στους ενεργά συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια του κύκλου.

Η Μεντζελοπούλου Ρουμπίνη είναι πτυχιούχος πιάνου, ανωτέρων θεωρητικών (φυγή) , και σύγχρονου τραγουδιού. Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και ακκορντεόν καθώς και μουσικοκινητικής αγωγής Οrff στο σύγχρονο κέντρο μουσικής και ρυθμού. Eχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια Orff στο Orff – Institut, Mozarteum του Salzburg στην Αυστρία,καθώς και πλήθος σεμιναρίων μουσικοκινιτικής,θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοθεραπείας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, έχει σπουδάσει σωματικό θέατρο και χορό (κλασικό, σύγχρονο και tango), Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις. Έχει παρουσιάσει την εργασία της με τα παιδιά σε πλήθος συναυλιών και παραστάσεων.

* Στον χώρο λειτουργούν δυο τμήματα, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Κάθε Τετάρτη (17.45- 19.15 μ.μ) το πρώτο και κάθε Κυριακή (10.00- 11.30 π.μ) το δεύτερο – Η έναρξη του τμήματος της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στις 08/02/2015