Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας: δηλώσεις συμμετοχής

Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας: δηλώσεις συμμετοχής

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των τριών Πανελληνίων Masterclass για νέους Έλληνες μαέστρους, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους μουσικούς να συμμετέχουν στο σεμινάριο και να βιώσουν μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων μουσικών δασκάλων.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 28 Μαρτίου 2015 και θα αποτελείται από  τρία τμήματα:  τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου,  τμήμα χορωδίας  και τμήμα αρχαρίων, στα οποία θα διδάξει η μαέστρος και μουσικολόγος Αθανασία Κυριακίδου.

Επίσημος προσκεκλημένος μαέστρος και ομιλητής του Δ΄ Πανελλήνιου Masterclass θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής.


Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα, ενώ για κανένα τμήμα δεν υπάρχει όριο ηλικίας. 


Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των μουσικών-οκτώ σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας και δύο σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης χορωδίας-που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία , θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.


Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου οφείλουν να προετοιμάσουν τα παρακάτω έργα από το τμήμα που θα επιλέξουν:Τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας

A. Vivaldi: Gloria RV589 (τουλάχιστον έξι μέρη ο καθένας)

P. I. Tchaikovsky: Σερενάτα για έγχορδα

S. Barber: Adagio για έγχορδα

Τμήμα διεύθυνσης χορωδίας


A. Vivaldi: Gloria RV589 (τουλάχιστον έξι μέρη ο καθένας
)
W. A. Mozart: Ave Verum CorpusΤμήμα αρχαρίων


W. A. Mozart: Ave Verum Corpus

L. van Beethoven: Αργές εισαγωγές των πρώτων μερών από τις Συμφωνίες αρ. 1, 2, 4 και 7 (για το τμήμα αυτό δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές παρά μόνο η μελέτη της παρτιτούρας)


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail μέχρι τις 6 Μαρτίου στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης

2. Τηλέφωνο

3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

4. Βιογραφικό

5. Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές

6. Διαδικτυακό link από πρόβα ή συναυλία που διευθύνουν (προαιρετικό)


Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 9 Μαρτίου.


Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Μηχανουργείο») το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8.30μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα ξεναγήσεων Ιανουαρίου - Μαρτίου από τον Δήμο Αθηναίων
27.12.2016 16:33
Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.
Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Κάλεσμα συμμετοχής
24.08.2016 15:58
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ιδρύει από εφέτος, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την «Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών».
7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
28.07.2016 14:50
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Σχεδιάζοντας το Λύκειον Επιδαύρου: Πρώτη συνάντηση με την τοπική κοινωνία
27.07.2016 11:42
Κεντρική επιδίωξη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι η ίδρυση, αρχής γενομένης από το 2017, του Λυκείου Επιδαύρου, ενός Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, που θα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, από τις πιο παραδοσιακές έως τις πιο ριζοσπαστικές.
1ο Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Ανέστη Αζά στο Bios: Δηλώσεις συμμετοχής
12.04.2016 15:48
Το Bios στο πλαίσιο του 1ου Γυμνασίου Σκηνοθεσίας φιλοξενεί τον Ανέστη Αζά ο οποίος θα παραδώσει ένα εντατικό εργαστήριο σκηνοθεσίας, ξεκινώντας την Παρασκευή 20 Μαΐου (ημέρα γνωριμίας με τους συμμετέχοντες).