Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Red Black and the Others: έκθεση του Régis Looten στην Art Zone 42

Red Black and the Others: έκθεση του Régis Looten στην Art Zone 42

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 την έκθεση του Régis Looten, με τίτλο Red Black and the Others.


Η καλλιτεχνική δουλειά του Régis Looten είναι καθαρά εξπρεσιονιστική. Τα έργα του, πορτρέτα κυρίως και ενίοτε τοπία, συνδέουν ίχνη διαφόρων συναισθημάτων με έντονους χρωματισμούς, τα οποία αποκαλύπτουν στίγματα μιας ωμής αλήθειας και μιας δύναμης ενάντια στην αμφισβήτηση, φέροντας ερωτήματα που συγκρούονται μεταξύ ζωής και θανάτου.


Τα έργα που παρουσιάζονται στην Art Zone 42 Gallery, υπό τον τίτλο ‘Red Black and the Others’, αποτελούμενα από μελάνια και μονοτυπίες σε χαρτί, εξερευνούν μονοπάτια που ενώνουν και χωρίζουν τις έννοιες του ‘Έρωτα’ και του ‘Θανάτου’. Πληθώρα χρωμάτων οπτικοποιούν συγκινισιακά τις αντιλήψεις του καλλιτέχνη μέσω υποσυνείδητων εικόνων που το μάτι του θεατή καλείται να ανακαλύψει και να εξημερώσει.

Ο Régis Looten μας δείχνει την επιβίωση της αιώνιας ενέργειας της ανθρώπινης ψυχής, μια πρωταρχική ενέργεια που υφίσταται χωρίς να ψεύδεται και την πιθανότητα ενός ονείρου χωρίς επιβλαβείς αυταπάτες. Η δουλειά του είναι μια δήλωση αγάπης αληθινής, άγριας, βίαιης και ταυτόχρονα προσεκτικής και τρυφερής.


Ο Régis Looten γεννήθηκε το 1961 στη Βόρεια Γαλλία. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών του τόπου του και ολοκλήρωσε την άσκησή του και τις γνώσεις του με μέλη της Ecole du Nord και του Group de Roubaix. Εξέθεσε για πρώτη φορά γλυπτά και σχέδια το 1980 στην Grande Salle de l’ Arsenal à Gravelines, επηρεασμένος από τα έργα του μεγάλου Γάλλου γλύπτη Jean Roulland. Στη συνέχεια συμμετείχε σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις ολοκληρώνοντας την μαθητεία του με αξιόλογους καλλιτέχνες , όπως ο Nees Van Steeland. Ο Régis Looten είναι επίσης γνωστός από το 1979 και ως ποιητής . Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και έχει συμμετάσχει με έργα του σε περιοδικά ποίησης στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Υποστηριζόμενος και ωθούμενος από ειδικούς και συλλέκτες, όπως ο Yves Bergeret, πρώην έφορος της βιβλιοθήκης του Κέντρου Georges-Pompidou, πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στο Μπορντό. Ο καλλιτέχνης ερευνά τα σύνορα του εξπρεσσιονισμού και της αφαίρεσης. Εργάζεται στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα. Έργα του κοσμούν συλλογές σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Αγγλία, ΗΠΑ και Καναδά.


Έργο: Τhe Lovers have the Sun on their Back,
μονοτυπία σε χαρτί, monotype on paper, 65 x 50 cm

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
Black is White #2: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Δεξίμι
18.07.2016 13:43
Μετά την επιτυχία της έκθεσης Black is white #1 η γκαλερί The Pulse Kolonaki συνδιοργανώνει με την γκαλερί Δεξίμι της έκθεση Black is White #2 στην Χώρα Αστυπάλαιας (δίπλα στον τελευταίο μύλο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην γκαλερί Art Zone 42
10.06.2016 14:19
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8.00 μ.μ., η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ‘On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων’ του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη.