Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Two-dimensional gothic: Έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κόκκινου στο Αγγέλων Βήμα

Two-dimensional gothic: Έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κόκκινου στο Αγγέλων Βήμα

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 εγκαινιάζεται η έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κόκκινου με τίτλο «Two-dimensional gothic» στο Αγγέλων Βήμα.

 

Ο Κόκκινος, με αυτή τη σειρά έργων, σχολιάζει τη σχέση της γοτθικής φρίκης καθώς αντιπαρατίθεται στη σημερινή ,ακόμα πιο φρικαλέα, πραγματικότητα. Διανθίζει συχνά τα οπτικά εναύσματα που μας παρέχει με στοιχεία ειρωνικής υπερβολής και μαύρου χιούμορ ακριβώς όπως ένας  αλχημηστής των δύο διαστάσεων, θα μάς ετοίμαζε ένα παραισθητικό , τριδιάστατο και εξαιρετικά θεατρικό αποτέλεσμα.

 

Όλα του τα έργα αυτής της ενότητας παρουσιάζουν υπόγειους διαδρόμους συνομιλίας με τα μικρά φανταστικά διηγήματα του Μπόρχες και των  μαθητών του, ώστε να μπορούν να βρουν τη θέση τους αντικρίζοντας ένα θέατρο.

Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».