Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Two-dimensional gothic: Έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κόκκινου στο Αγγέλων Βήμα

Two-dimensional gothic: Έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κόκκινου στο Αγγέλων Βήμα

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 εγκαινιάζεται η έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κόκκινου με τίτλο «Two-dimensional gothic» στο Αγγέλων Βήμα.

 

Ο Κόκκινος, με αυτή τη σειρά έργων, σχολιάζει τη σχέση της γοτθικής φρίκης καθώς αντιπαρατίθεται στη σημερινή ,ακόμα πιο φρικαλέα, πραγματικότητα. Διανθίζει συχνά τα οπτικά εναύσματα που μας παρέχει με στοιχεία ειρωνικής υπερβολής και μαύρου χιούμορ ακριβώς όπως ένας  αλχημηστής των δύο διαστάσεων, θα μάς ετοίμαζε ένα παραισθητικό , τριδιάστατο και εξαιρετικά θεατρικό αποτέλεσμα.

 

Όλα του τα έργα αυτής της ενότητας παρουσιάζουν υπόγειους διαδρόμους συνομιλίας με τα μικρά φανταστικά διηγήματα του Μπόρχες και των  μαθητών του, ώστε να μπορούν να βρουν τη θέση τους αντικρίζοντας ένα θέατρο.

Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Σχετικές ειδήσεις
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο
30.10.2015 11:56
Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.