Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Κική Παπαδοπούλου:Το σλόγκαν στα μετεκλογικά πλακάτ μας: Κάθε Ευτυχία!

Κική Παπαδοπούλου:Το σλόγκαν στα μετεκλογικά πλακάτ μας: Κάθε Ευτυχία!

Υπάρχουν στιγμές μες τη μέρα που δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τρομερά συγκλονιστικό για να ηρεμήσεις και να είσαι ευτυχισμένος έστω και για λίγη ώρα.

 

Όταν κάθεσαι κι ακούς μουσική , φτιάχνεις έναν καφέ, διαβάζεις ένα βιβλίο, παίζεις με το σκύλο σου, απλά κοιτάς το ταβάνι. Χωρίς να σε νοιάζει ότι πρέπει να αγχωθείς να προλάβεις κάτι και να είσαι πάνω από ένα inbox περιμένοντας να σου έρθει ειδοποίηση. Κι ας σε περιμένουν στην επόμενη γωνία όσα σε φοβίζουν και ανεβάζουν τους παλμούς σου στα κόκκινα.

 

Το Happy Few Project δημιουργήθηκε για να θυμίσει λίγο αυτές τις ωραίες ώρες της καθημερινότητας μας που αμελούμε συχνά γιατί έχουμε πάντα σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε τα οποία δε μπορούν να περιμένουν αλλιώς θα έχουμε μέχρι και τύψεις.

 

18 πρόσωπα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το φωτογραφικό φακό κάνοντας την αγαπημένη τους συνήθεια που τους χαλαρώνει όταν γυρνούν σπίτι, οι μεγαλύτεροι τους φόβοι προσγειώθηκαν στα χέρια του γραφίστα και δύο σκηνοθέτες ανέλαβαν να συνδυάσουν και τα δύο. Γύρισαν τα teasers όλων των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων και το βίντεο που θα προβάλλεται στην έκθεση για το οποίο οι Transistor έγραψαν το soundtrack.

 

Στα εγκαίνια στις 27 Ιανουαρίου και τη λήξη της έκθεσης στις 10 Φεβρουαρίου, θα γίνουν συναυλίες και dj sets (από παραγωγούς του Join Radio) με τον καθένα να έχει κάποιον καλεσμένο μαζί του και είναι πολύ συγκινητικό που όλοι δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Δηλαδή την πρώτη μέρα οι Word of Mouth με τον dj του θα είναι με την Νατάσα Μηνδρινού, οι Wolfy Funk Project με τον Mc Mako και τα decks θα αναλάβουν η Μαρία Πετρίδη με τον Γιάννη Ντάρδη. Στη λήξη αντίστοιχα, οι Transistor θα είναι στη σκηνή με τους Ορθολογιστές, ο frontman των Potergeist, Alex S Wamp θα κάνει κι αυτός ένα εντελώς διαφορετικό live σε συμμαχία με μουσικούς άλλων συγκροτημάτων και το πάρτυ θα συνεχίζουν η Άννα Αναστασίου με τον Γιώργο Μπίτσικα. Σημείωσε πως η είσοδος σε όλα είναι ελεύθερη.

 

Το σλόγκαν στα μετεκλογικά πλακάτ μας: Κάθε Ευτυχία!

 

Το Happy Few Project θα εγκαινιαστεί 27 Ιανουαρίου 2015 με live performances, DJ Set & Video Installation στο Six d.o.g.s.

 

Σχετικές ειδήσεις
Σίμων Συλαΐδης: Η τέχνη της Καλλιγραφίας σε αρμονία με τη Φύση
22.07.2016 16:33
Η καλλιγραφία είναι και εικόνα και γράμματα. Θεωρείται το απόλυτο είδος τέχνης. Ο τρόπος με τον οποίο παίρνεις έναν απλό χαρακτήρα και τον μεταμορφώνεις, δίνοντάς του ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε κάθε μία πινελιά, το κάνει να φαίνεται σα να μην υπάρχουν όρια στη δημιουργία. To «Urban Calligraphy» είναι η καλλιγραφία που βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον. Είναι η καλλιγραφία που δεν παραμένει μόνο σε μία κόλλα χαρτί αλλά αυτή που μπορεί να διαφύγει σε κάποιο μεγαλύτερο καμβά.
Ai Weiwei at Cycladic: Η
22.06.2016 16:06
Αν και ο Ai Weiwei μπορεί να μην χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ακόμα και για τους λιγότερο μυημένους, η έκθεση του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξεκινάει ήδη από έξω. Η αφίσα και ο τίτλος προδιαθέτουν για την προσωπικότητα του πιο δημοφιλούς ίσως σύγχρονου καλλιτέχνη παγκοσμίως. Στη φωτογραφία-πορτρέτο της αφίσας, ο Ai Weiwei κοιτάζει έντονα, με εμφανείς τις ουλές που άφησε στο κεφάλι του ο ξυλοδαρμός από τις κινεζικές αρχές το 2009.
Δημήτρης Παπατρέχας: Έξοδος
22.04.2016 16:43
Μου αρέσουν οι δρόμοι. Κατά περιόδους ζωγραφίζω δρόμους. Καινούργιους. Μου αρέσουν τα διαβατάρικα πουλιά που πετούν συντεταγμένα. Οι δρόμοι οδηγούν κάπου, γι΄ αυτό υπάρχουν. Άλλοτε το σημείο που θέλεις να φτάσεις είναι ορατό και καθαρό. Άλλοτε όχι. Σημασία έχει η πορεία προς αυτό. Η ζωγραφική πράξη & όχι το τελείωμα του πίνακα. Τα πουλιά σε πτήση και κατεύθυνση προσανατολισμένα δείχνουν την έξοδο πηγαίνουν προς αυτή. Τα πουλιά είναι πνεύμα, είναι σύμβολο αρχέτυπο.
Depression Era: Κατοίκηση
13.01.2016 11:48
“Αν και η ψυχολογική πίεση συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα βρεθούν στον Άρη, μάλλον δεν αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο το οποίο θα μπορούσε να ματαιώσει κάθε σχέδιο για τη δημιουργία μιας αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη.”
Δημήτρης Μεράντζας: Περίπατος
15.12.2015 16:50
Πριν από 20 χρόνια -τον Σεπτέμβριο του 1995- ξεκίνησα να οργανώνω την σύνθεση ενός έργου που δεν είχε εμφανή αισθητική σχέση με την μέχρι τότε δουλειά μου και αποτέλεσε την εκκίνηση μιας μεγάλης -σε έκταση- ενότητας, η οποία είναι συνεχώς σε εξέλιξη και φέρει τον γενικό τίτλο : «Η Πραγματικότητα είναι Πληροφοριοδότης της φαντασίας».