Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΑριστοFUNης στη χώρα της ουτοπίας

Ο ΑριστοFUNης στη χώρα της ουτοπίας
Tο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση της αριστοφανικής κωμωδίας, με σύγχρονη θεατρική γλώσσα και ανατρεπτικό χιούμορ, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή.

Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο κείμενο , φτιαγμένο από αποσπάσματα γνωστών, αριστοφανικών κωμωδιών, που  δοκιμάζει να συνθέσει ένα σύγχρονο μύθο αναζήτησης της ιδεατής κοινωνίας, που μοιάζει να σκοντάφτει πάντα  στους αδύνατους στόχους της…

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και πανηγυριού, οι ήρωες από έξι διαφορετικά έργα του Αριστοφάνη, συναντιούνται και ταξιδεύουν ως το σήμερα σ΄ ένα διαρκές ταξίδι μεταμορφώσεων, όπου οι αριστοφανικές φιγούρες ισορροπούν  ανάμεσα στο σουρεαλισμό, στο γκροτέσκο και την απελπιστικά ρεαλιστική πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, ο Δικαιόπολης (Αχαρνείς), ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της Ειρήνης. Απογοητευμένος από τις εξελίξεις στη Βουλή και κυνηγημένος, ανεβαίνει στον ουρανό για να ζητήσει από τους θεούς να του αποκαλύψουν, που βρίσκεται η Ειρήνη (Ειρήνη).

Στο δρόμο συναντά τα πουλιά και ιδρύει την πολιτεία τους (Όρνιθες), αντιμετωπίζει τους νόμους των γυναικών (Εκκλησιάζουσες), βρίσκεται στον κάτω κόσμο (Βάτραχοι), παρασύρεται από το τέρας Μυρρίνη (Λυσιστράτη) και προσπαθεί να φέρει την Ειρήνη πίσω στη Γη για να σώσει την πατρίδα του…, που άραγε να θέλει να σωθεί;

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μαρώνειας Διονύσου λόγος, στις 12 Ιουλίου 2008 στο θέατρο Λατομείο της Μαρώνειας.

Παίζουν οι: Φούλης Μπουντούρογλου, Δημήτρης Κολοβός, Κατερίνα Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης  Διακοσάββας, Νίκος Καπέλιος, Αργυρώ Ανανιάδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Κωνσταντίνα Καστέλου, Νίκος Μαγδαληνός, Θηρεσία Μανωλούδη, Γιάννης Σαμσιάρης, Μάμιλη Μπαλακλή, Ευτυχία Φράγκου, Γρηγόρης Ποιμενίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Ένα Θέατρο Ζωντανό ξεκινά τη νέα σεζόν!
19.09.2016 14:02
Λίγο πριν την «επίσημη» έναρξη με τις μεγάλες παραγωγές της νέας θεατρικής περιόδου, το ΚΘΒΕ συνεχίζει τον Σεπτέμβριο με έντονη δραστηριότητα.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη
16.08.2016 12:38
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στο θέατρο του πάρκου Εγνατία.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Κηποθέατρο Παπάγου
04.08.2016 12:14
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας στο Βασιλικό Θέατρο
21.06.2016 12:54
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.