Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Myrό Gallery: Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες

Myrό Gallery: Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες

Η Myrό Gallery απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς χαράκτες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Νέα Ελληνική Χαρακτική 1" και θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015.


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση myro.thessaloniki@gmail.com, αναγράφοντας στο θέμα "Νέα Ελληνική Χαρακτική Ι".


Υπεύθυνος για την διαδικασία επιλογής & επιμελητής της έκθεσης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπράλος.


Διαδικασία επιλογής, όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν 4 - 8 ευκρινείς φωτογραφίες διαφορετικών χαρακτικών έργων τους,  αναγράφοντας την έκδοση (η οποία πρέπει να είναι μικρότερη των 12 τυπωμάτων) και την μέθοδο χάραξης σε κάθε μία, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα τις σπουδές τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Τα χαρακτικά που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα προς έκθεση και πώληση, κορνιζομένα, και να μην ξεπερνούν σε διάσταση τα  30 Χ 40 cm. Proof, e/a, "εκτός αρίθμησης", δεν γίνονται δεκτά.


Η έκθεση και η διαδικασία της έχουν στόχο την προώθηση στο διεθνές προσκήνιο της νέας ελληνική χαρακτική , συνδυάζοντας εγκαθιδρυμένες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέλτιστες δημοπρατικές πρακτικές με εικαστικές εκθέσεις και στόχο να ανοίξει ένα νέο κανάλι διάθεσης χαρακτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Crossing Borders - Becoming European: Εγκατάσταση της Ελενας Εφέογλου στην Myrό Gallery
24.05.2016 14:27
Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Έλενας Εφέολγου με τίτλο "Crossing Borders - Becoming European", από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Διευθυντή/Διευθύντριας
05.04.2016 16:44
To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή/Διευθύντριας του Φεστιβάλ.