Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο: εργαστήρι για παιδιά στο Νήμα

Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο: εργαστήρι για παιδιά στο Νήμα

Η Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με το Νήμα μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» ετοιμάζει μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση θεατρική.


Από την 1η Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 5:00 θα φιλοξενούνται στο χώρο του Νήματος γονείς και παιδιά για να σκηνοθετήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο» του Χρήστου Μπουλώτη.

Mια πολιτεία χωρισμένη στα δύο, η Έλκα και Ζίνη… Ένα γεφύρι γκρεμισμένο στα δύο… Ποια είναι η τύχη της πολιτείας; «Ελάτε να φτιάξουμε την παράσταση!». Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας; Πώς τα παιδιά φαντάζονται τον ΤΙΡΙΤΟΜ; Τελικά θα αποφασίσουν να ξαναχτίσουν το γεφύρι με τις εφτά καμάρες και με ποιον τρόπο;


Σακούλες ζωντανεύουν στο παιχνίδι και γίνονται κομμάτι της ιστορίας μιας και η φιλοσοφία της παράστασης είναι: «Mέσα από μια καταστροφή βγαίνει η ελπίδα δυνατή»

 

Ένα εργαστήρι έκπληξη με πολλά τραγούδια βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη! Μια ιστορία που δίνει ερεθίσματα σε παιδιά και γονείς να επεξεργαστούν το νόημα της αγάπης και της συνεργασίας! Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να ενώσει την πολιτεία του με την απέναντι πολιτεία.. Ενώ παλιά οι δυο πολιτείες ήταν ενωμένες και αγαπημένες ξαφνικά χωρίστηκαν από τους κατοίκους τους για μιαν ‘’ασήμαντη αφορμή’’..Ποια μπορεί να είναι η αφορμή όμως για παιδιά και γονείς;

 

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό και δημιουργώντας από κοινού πάνω στο προσχέδιο της παράστασης που θα παιχτεί στο θέατρο την επόμενη χρονιά τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν την τελική μορφή της παράστασης μέσα από τη δική τους προσωπική κατάθεση.Άλλωστε ο Τιριτόμ θα είναι πάντα κάποιος από αυτά… Από τα εργαστήρια αυτά θα επιλεγούν τα παιδιά που του χρόνου θα παίξουν τους βασικούς ρόλους του παραμυθιού στο θέατρο. Στη παράσταση που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά κάθε φορά θα παίζει ένα διαφορετικό παιδί τον Τομ Τιριτομ και τη Μαρία μαζί με την δημιουργό και τις κούκλες. Θα πρέπει να γίνεται κράτηση θέσης γιατί ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

 

Σύλληψη, Σκηνοθεσία , δραματουργική επεξεργασία-στίχοι, ερμηνεία: Aριστέα Κοντραφούρη

Συντονισμός εργαστηρίων: Αριστέα Κοντραφούρη, Λαμπρινή Κουβαρά, Γιάννης Πίμπας

Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη

Χορογραφία-κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου
Μουσική σύνθεση: Μανώλης Σπανός
Kατασκευή σκηνικών: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Στέλιος Αγγελίδης

Στη φωτογραφία του φυλλαδίου Τομ ο Ορέστης Καραγιωργάκης

Σχετικές ειδήσεις
Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στον Χώρο Τέχνης -ισμός
07.02.2017 13:05
Ο χώρος τέχνης –ισμός διοργανώνει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 6 έως 12 ετών με θέμα την «Ιλιάδα μέσα από θεατρικές τεχνικές: Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε την Ιλιάδα μέσα από το θέατρο;”
Ανοιχτό Εργαστήρι Ξιφασκίας/Χορού για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής
01.02.2017 17:13
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών θα παρουσιάσει το τμήμα της «Ξιφασκία/Χορός» για παιδιά, σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με ελεύθερη είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το εργαστήρι θα παρουσιασθεί στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών του CineDoc Kids, του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου της Αθήνας.
Η πιο… «Γλυκιά Συμφωνία» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.11.2016 12:44
Σε μια ονειρεμένη …ζαχαρένια πολιτεία με αρώματα γλυκιάς βανίλιας και μυρωδάτης σοκολάτας, εκεί που οι ήρωες παλεύουν με τις μάγισσες ακούγεται μόνο η «Γλυκιά Συμφωνία 2». Μπορείτε να αντισταθείτε στη γλύκα της...;
Χοντρός-Λιγνός, παιδική παράσταση από την Πολιτεία Θεάτρου
19.09.2016 11:26
Η ΠΑΙΔΙΚΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» με υπερηφάνεια παρουσιάζει από τις 6 Νοεμβρίου 2016 την παράσταση Χοντρός-Λιγνός.
Η Πουπουλένια Πολιτεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.06.2016 16:32
Η Αντωνία Καπελέρη και το Σχήμα Λόγου παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το παραμύθι Η Πουπουλένια Πολιτεία.