Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ακούω Βλέπω Παίζω: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Ακούω Βλέπω Παίζω: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Ακούω Βλέπω Παίζω την Κυριακή ονομάζεται το πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών που προσφέρει η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» από 1 Φεβρουαρίου 2015.

 

Το πρόγραμμα προσφέρει ένα διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής, μέσω μίας πρωτόγνωρης ξενάγησης μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας! Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική . Τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους συνομήλικούς τους Antonio Vivaldi και Wolfgang Amadeus Mozart και θα σχηματίσουν μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία μια πρώτη εικόνα για τη μουσική.

 

Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης,  αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορες πτυχές της μουσικής και να γνωρίσουν δύο μεγάλες μουσικές προσωπικότητες, όπως ο Antonio Vivaldi και ο Wolfgang Amadeus Mozart, μέσω τεσσάρων ειδικών συναντήσεων:

 

1 Φεβρουαρίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Antonio Vivaldi                            

15 Φεβρουαρίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω Wolfgang Amadeus Mozart          

1 Μαρτίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω Antonio Vivaldi                                                    

15 Μαρτίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω Wolfgang Amadeus Mozart                                      

 

Σχεδιασμός και επιστημονική Επιμέλεια: Gabriella Spanò

Συντονισμός και παρουσίαση: Gabriella Spanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου

 

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Μίλα και Σουτ, από την ομάδα Κοπέρνικος στη Μουσική Βιβλιοθήκη
29.09.2016 16:50
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής ανανεώνει τη συνεργασία της με την ομάδα Κοπέρνικος, που μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της “Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή” (2013-15) και “Απαγορεύεται η Μουσική!” (2014–16), επανέρχεται με τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ».
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Beethoven: Τελευταία συνάντηση στη Μουσική Βιβλιοθήκη
31.05.2016 16:28
Ολοκληρώνεται ο κύκλος των Κυριακάτικων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, που έχουν σαν θέμα τους τι άλλο, εκτός από την μουσική!
Παρέα με τη μουσική: Μουσικό καλοκαιρινό εργαστήρι στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.05.2016 15:01
Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα Παρέα με τη μουσική για παιδιά 7-12 ετών.
Ακούω, Βλέπω, Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven: Τελυταίες συναντήσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη
28.04.2016 14:42
Η Μουσική Βιβλιοθήκη προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στις τελευταίες συναντήσεις για φέτος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ακούω, Βλέπω, Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven.