Η performer και σκηνοθέτις Μαρίλλη Μαστραντώνη, από 14 Φεβρουαρίου 2015, καθοδηγεί το Εργαστήρι «Οι 7 αρχές του performer» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και φωνητική προετοιμασία, εκπαίδευση πάνω στον αυτοσχεδιασμό και τις σωματικές δράσεις, την ποιητική των αντικειμένων και τις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης (devised theatre).

Θα διερευνηθούν οι ρίζες της δημιουργικότητας του performer μέσω των προσωπικών παρορμήσεων: από το παιχνίδι στη μνήμη, από τη σχέση μας με εικόνες στη λογοτεχνία, από αφηγήσεις σε οξείες εμπειρίες.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, performer και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει την αυτοέκφρασή του.

Λίγα λόγια για την Μαρίλλη Μαστραντώνη

Ηθοποιός και σκηνοθέτις. Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου ENTΡOΠIA  και του διεθνούς “Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής (F.E.S.)”.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Kάρολος Koυν. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Πολωνία και τη Δανία.

Ως performer έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών και live art παραστάσεων, σε ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (συνεργασίες μεταξύ άλλων με: Eugenio Barba, Yoshi Oida, Wlodzimierz Staniewski, Σπύρο Σακκά, Jurij Alschitz, Cristina Castrillo, Γιάννη Μαρκόπουλο, Augusto Omolú, Κώστα Μπάκα, Cristina Wistari Fromaggia, Paul Gazzola, BBB Johannes Deimlig, Stuart Lynch, Rodrigo Garcia).

Είναι η μεταφράστρια, δραματουργός και σκηνοθέτις παραστάσεων θεάτρου, performance art και multimedia θεαμάτων, μεταξύ άλλων: Ο Μασκοφόρος του Helmut Krausser, Ο Φάουστ είναι Νεκρός του Mark Ravenhill, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Διονυσίου Σολωμού (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων του Nίκoυ Tσιφόρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας), Go Go Go της Juliana Francis, Projekt RAF, Genocide, CUT Project/DE-FENCES, P.I.G.S./Σωτηρία.

Με πολύμορφη εκπαίδευση (σπουδές Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού, Μουσικής και Φωνητικής Τέχνης, Κινηματογράφου, Θεατρικής Ανθρωπολογίας), η Μαρίλλη Μαστραντώνη συνδυάζει τη μεθοδολογική προσέγγιση και τα πρακτικά εργαλεία που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο των υπό εξέταση θεμάτων, διερευνώντας διαφορετικές πτυχές της πραγματικότητας με τρόπο που θέτει ευθέως την καλλιτεχνική διαδικασία μέσα σ’ ένα κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις νέες δραματουργικές φόρμες, τα νέα μέσα και τις διεθνείς συνεργασίες και την απασχολεί εξίσου η αρτιότητα του καλλιτεχνικού έργου όσο και η καθαυτή διαδικασία παραγωγής του.

Η δουλειά της έχει ως τώρα παραχθεί και παρουσιαστεί σε: Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Κύπρο, Ολλανδία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία και Φιλανδία.