Θέατρο - Χορός / Νέα

Blanching

Mια παράσταση που αντλεί την έμπνευση και το περιεχόμενό της από την κλασική ταινία Λεωφορείο ο Πόθος και την ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής αίθουσας κάνει …

Mια παράσταση που αντλεί την έμπνευση και το περιεχόμενό της από την κλασική ταινία Λεωφορείο ο Πόθος και την ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής αίθουσας κάνει πρεμιέρα στο bar Nixon σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.

Ο κοινός τόπος όπου συναντιούνται όλα τα παραπάνω είναι ο έρωτας και ο θάνατος. Η Μπλανς, η ηρωίδα που ενσάρκωσε η Βίβιαν Λη στη μεγάλη οθόνη μπορεί να είναι μια πλευρά κάθε ανθρώπου, όποια κι αν είναι η καθημερινότητά του. Όλο και κάποιος νιώθει ότι έχει ανάγκη «μαγεία και όχι ρεαλισμό», ότι «ερωτεύεται για να ξορκίσει το φόβο και το θάνατο», ότι «έχει άγχος με τις σχέσεις του», ότι «στηρίζεται στην καλοσύνη των ξένων» όποια κι αν είναι η συνέπεια.

Κάθε ήρωας που αγαπήσαμε σε ταινίες ή βιβλία, κάθε ιστορία που παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον, είναι τόσο κοντά μας, όσο και ο ηθοποιός στον θεατή που τον προσκαλεί σε μια θεατρική εμπειρία με χιούμορ, συγκίνηση, μουσική κι όλα αυτά μέσα από μια ελλειπτική δομή της αφήγησης. Η εμπειρία αυτή ή είναι ανοιχτή σε όποιον έχει, είχε, δεν έχει ή δε θα έχει ποτέ σχέση κι επαφή με τη Μπλανς. Ακόμα κι αν αγνοείς την ύπαρξή της, η Μπλανς παραμονεύει…

Παίζουν: Γιάννης Διαμαντής, Αλέξιος Κοτσώρης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βίκυ Μαστρογιάννη, Πάνος Ροκίδης, Μάριος Σαραντίδης

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Θέατρο - Χορός / Νέα

Blanching

Η θεατρική παράσταση blanching που είναι βασισμένη στην κλασική ταινία Λεωφορείο ο Πόθος ανεβαίνει στο bar Nixon σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου..
To blanch…

Η θεατρική παράσταση blanching που είναι βασισμένη στην κλασική ταινία Λεωφορείο ο Πόθος  ανεβαίνει στο  bar Nixon σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου..

To blanching αντλεί την έμπνευση και το περιεχόμενό του από την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας και  από την ηρωίδα του Λεωφορείου την Μπλανς .

Η Μπλανς, η ηρωίδα που ενσάρκωσε η Βίβιαν Λη στη μεγάλη οθόνη μπορεί να είναι μια πλευρά κάθε ανθρώπου, όποια κι αν είναι η καθημερινότητά του. Όλο και κάποιος νιώθει ότι έχει ανάγκη μαγεία και όχι ρεαλισμό, ότι ερωτεύεται για να ξορκίσει το φόβο και το θάνατο, ότι έχει άγχος με τις σχέσεις του, ότι στηρίζεται στην καλοσύνη των ξένων όποια κι αν είναι η συνέπεια.. Ο έρωτας και ο θάνατος συναντώνται σε κοινό τόπο .

Μια θεατρική εμπειρία με χιούμορ, συγκίνηση, μουσική κι όλα αυτά μέσα από μια ελλειπτική δομή της αφήγησης.

Παίζουν:   Γιάννης Διαμαντής, Αλέξιος Κοτσώρης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βίκυ Μαστρογιάννη, Πάνος Ροκίδης, Μάριος Σαραντίδης     

                
                                               

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr