Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Μοίραι Εν Χορδαίς για μια παράσταση στο θέατρο Αυλαία

Μοίραι Εν Χορδαίς για μια παράσταση στο θέατρο Αυλαία

Το οργανικό και φωνητικό σύνολο "Ricercar" και η ομάδα χορού "Animotus" ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στο θέατρο Αυλαία την παράσταση Μοίραι Εν Χορδαίς την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στις 22:00. Στην παράσταση  το φυσικό στοιχείο δρα παράλληλα με το υπερφυσικό. Ο άνθρωπος είναι συνυφασμένος με τη Μοίρα του. Η κίνηση ακροβατεί ανάμεσα σε νότες εγχόρδων διαμορφώνοντας μια ατμόσφαιρα αναγεννησιακή.

 

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Μοίρα έχει συνήθως τριαδική μορφή. Η Κλωθώ, η Λάχεσις και η Άτροπος είναι οι τρεις θεότητες που ορίζουν το ανθρώπινο πεπρωμένο. Η καθεμιά τους έχει αναλάβει ξεχωριστό έργο: η Κλωθώ δημιουργεί και κλώθει το νήμα της ζωής , η Λάχεσις είναι εκείνη που ορίζει την τύχη του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ η Άτροπος αποφασίζει το τέλος για τον καθένα κόβοντας το νήμα της ζωής. Οι Μοίρες παρουσιάζονται σαν τρεις χαρακτήρες αλλά ταυτόχρονα νοούνται σαν μία οντότητα, την Ειμαρμένη, όπως ενίοτε συναντάμε στους αρχαίους συγγραφείς.

 

Η Μοίρα δεν έπαψε να απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη του σήμερα. Ορίζει τελικά τη ζωή μας ή όλα εξαρτώνται και επαφίενται στην κρίση του ατόμου; Στο «Μοίραι εν χορδαίς» θα δούμε αν ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την τύχη κι αν έχει τη δύναμη να ανατρέψει όσα οι Μοίρες έχουν χαράξει στο χάρτη της ζωής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αρχική Ιδέα : Νουσιοπούλου Κωνσταντίνα

Διασκευή σεναρίου: Animotus

Χορογραφίες: Βάκα Ελένη

Μουσική Επιμέλεια : Γραμμενόπουλος Αντώνης

Video Art : Γεωργακόπουλος Αλέξης

Χορεύουν: Καϊάφα Ματίνα, Μπουσλέλη Κατερίνα, Στεργιοπούλου Μαρίνα

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Διεύθυνση Ορχήστρας: Μιχάλης Μήρτσιος

1α Βιολιά: Αντώνης Γραμμενόπουλος, Δημήτρης Αβραμίδης, Αριστείδης Βοσκίδης , Έλλη Καλουτσάκη

2α Βιολιά: Ευδοκία Βοσκίδου, Έλσα Μήτσα, Άννα Γρυπάρη

Βιόλες: Ευσταθία Χατζηαγόρου, Δημήτρης Θαβώρης

Τσέλα: Αναστασία Αράπη, Αναστασία Λιβάνου

Κοντραμπάσο: Αγάπη Παρθενάκη

Τσέμπαλο- Όργανο: Γωγώ Βαΐτση

Φωνητικό Σύνολο: Ιουλία Σπανού, Λάζαρος Μιτσκόπουλος

 

ANIMOTUS

Η ομάδα "aniMotus" δημιουργήθηκε το 2014 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πήρε το όνομα της απο τον συνδυασμό των λατινικών λέξεων Animus (Ψυχή) και Motus (Κίνηση). Ψυχή και Κίνηση, συναίσθημα και χορός. Με βάση το κλασικό μπαλέτο, το μοντέρνο αλλά και το σύγχρονο χορό, εκφραζόμαστε χορεύοντας και χορεύουμε εκφράζοντας.

 

RICERCAR

Το οργανικό και φωνητικό σύνολο "RICERCAR" δημιουργήθηκε από το συνθέτη και μαέστρο Μιχάλη Μήρτσιο και αποτελείται από νέους επαγγελματίες μουσικούς. Σκοπός του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης με την προσφορά ποιοτικής μουσικής. Το ρεπερτόριο του συνόλου είναι ποικίλο με έργα όλων των μουσικών περιόδων, ξεκινώντας από την Αναγέννηση και φθάνοντας ως τις μέρες μας, η δε εκτέλεσή τους γίνεται διατηρώντας το πνεύμα της εποχής κάτω από το πρίσμα μιας νέας και δημιουργικής προσέγγισης.

Σχετικές ειδήσεις
Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στο θέατρο Αυλαία
29.09.2016 15:19
Η παράσταση Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου έρχεται στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αυλαία, στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Γύρισε Πίσω, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο Θέατρο Άβατον
22.08.2016 15:23
Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου, μετά την επιτυχημένη τους συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν με άπλετο κέφι, χιούμορ και φαντασία το κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ «Γύρισε πίσω».
Το Τέρας κι Εγώ του Σταμάτη Μαλέλη στο Θέατρο Αυλαία
31.05.2016 14:17
H παράσταση «Το Τέρας κι Εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη, βασισμένη στο ομότιτλο συγκλονιστικό μπέστ σέλερ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία την Τρίτη 31 Μαΐου και Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 από το Θέατρο Πρόβα σε διασκευή Σωτήρη Τσόγκα και Γιάννη Ζέρβα.
Τελευταίες παραστάσεις για την
22.01.2016 12:16
Η "Κατερίνα", η παράσταση του Γιώργου Νανούρη, που παρακολούθησαν έως τώρα περισσότεροι από 20.000 θεατές, "κατεβάζει" την αυλαία της στο Θέατρο Θησείον την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.
Kafkas’s Freaks στο Θέατρο Αυλαία
14.01.2016 11:35
Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Αθήνα στο θέατρο Φούρνος, η παράσταση Kafkas’s Freaks παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη, από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.