Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Απαγορεύεται!

Απαγορεύεται!
Αναζητώντας το απαγορευμένο του σήμερα, σαράντα περίπου καλλιτέχνες , επιχειρούν να ανακαλύψουν τα όρια ανάμεσα στους αποκλεισμούς που μας περιβάλλουν, αλλά και τα αόρατα όρια του επιτρέπεται.

Η έκθεση Απαγορεύεται… είναι μία διοργάνωση του ΟΡΙΖΟΝΤΑ (Γεγονότων), μιας ανεξάρτητης σύμπραξης καλλιτεχνών και της ΕΠΑΣΚΤ, οι οποίοι θέλησαν να προσεγγίσουν την απαγόρευση με τρόπο χιουμοριστικό, προβάλλοντας ως χαρακτήρα της τη στέρηση δημόσια ομιλία, τη πληροφορία που δεν πρέπει να κοινωνηθεί, της κακής γνώσης.

Παράλληλα με την έκθεση θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μαυρογένη Απαγορευμένα, ένα ντοκιμαντέρ σε διαρκή εξέλιξη όπου εκτός της προβολής, θα συγκεντρώνει υλικό ζωντανής καταγραφής και αλληλεπίδρασης, σε αντιστοιχία με το αυτοανατρεπόμενο σύνθημα: Απαγορεύεται το Απαγορεύεται.

Επίσης, στο κλείσιμο της έκθεσης, στις 31 Οκτωβρίου, θα γίνει συζήτηση με θέμα Όψεις του απαγορευμένου (Πανός, 19α Πλάκα και ώρα 21:00).

Σχετικές ειδήσεις
Δρόμοι και αναδρομές, έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου
17.02.2017 12:18
Στο φιλόξενο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Δρόμοι και αναδρομές».
150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση αφίσας από το Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
02.09.2016 16:56
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Κήποι ανάμεσα/Gardens between: έκθεση της Ιόλης Ξιφαρά στη Σύρο
10.06.2016 12:07
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Ιόλης Ξιφαρά «Κήποι ανάμεσα/Gardens between», το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».
Αναζητώντας τον θάνατο: έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας στο Booze
24.03.2016 17:05
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας, των Δημήτρη Θεοδόση και Ζαχαρία Στουφή, με τίτλο Αναζητώντας τον θάνατο.