Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Insomnia από το Prospero Theater Group στο Θέατρο Άβατον

Insomnia από το Prospero Theater Group στο Θέατρο Άβατον

Η νεοσύστατη oμάδα "Prospero Theater Group" παρουσιάζει για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Ευρώπη, το έργο των Καναδών Guillermo Verdecchia και Daniel Brooks με τίτλο "Insomnia", στο Θέατρο Άβατον.


Η ιδιαιτερότητα της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι ο δίγλωσσος θίασος , θα παρουσιάσει το έργο στην αυθεντική αγγλική του γλώσσα, χωρίς υπέρτιτλους. Σκοπός της συγκεκριμένης παράστασης αλλά και της ομάδας, είναι η προσέλκυση του αγγλόφωνου κοινού της Ελλάδας, σε μια εμπειρία η οποία δε συνηθίζεται στη χώρα μας.


Το έργο

Πρόκειται για μια απίστευτη εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης και τις ανησυχίες για τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή τους και στη σχέση τους. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι προσωπικές ανασφάλειες του ζευγαριού εκδηλώνονται και έτσι παρατηρούμε πώς αντιλαμβάνονται τη "τρομερή" ζωή τους μετά από μερικά χρόνια προβάλλοντας τους φόβους τους μέσα από στιγμιότυπα της καθημερινής τους ζωής . Οι Guillermo Verdecchia και Daniel Brooks έγραψαν ένα έξυπνο έργο με γρήγορο ρυθμό, μέσω του οποίου καταπιάνονται με σοβαρά θέματα όπως ο κατακερματισμός της κοινωνίας της οικογένειας και του ίδιου του ατόμου, χρησιμοποιώντας ένα σουρεαλιστικό μίγμα χιούμορ και τραγωδίας του οικείου και του απρόβλεπτου.


PROSPERO THEATER GROUP

Η Ομάδα "Prospero Theater Group" ιδρύθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τον Ελληνοκαναδό ηθοποιό Γιώργο Παπαστυλιανό. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει το αγγλόφωνο κοινό της χώρας, που έχει σπάνια τη δυνατότητα να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα εφόσον δεν μιλάει καλά Ελληνικά, δίνοντάς του την ευκαιρία να παρακολουθήσει επαγγελματικές παραστάσεις στην αγγλική γλώσσα. Ακόμη, στόχος της Ομάδας είναι η προσέλκυση μαθητών της τελευταίας τάξης αγγλόφωνων Λυκείων και ενηλίκων σπουδαστών της αγγλικής γλώσσας για  μια ποιοτική και αυθεντική πολιτιστική εμπειρία κατά την εκμάθηση τους. Ο δίγλωσσος θίασος αποτελείται από αναγνωρίσιμους επαγγελματίες του θεατρικού χώρου που μεγάλωσαν ή σπούδασαν σε αγγλόφωνες χώρες και στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου θεατρικού κοινού στην Ελλάδα.


Συντελεστές

Συγγραφείς: Guillermo Verdecchia και Daniel Brooks
Σκηνοθεσία: Μιλένα Παρθενίου
Σκηνικά, κοστούμια: Cleves Χρυσικού
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Γούσιος

Διανομή:
John F.: Γιώργος Παπαστυλιανός
Gwen: Μαίρη Πετρούτσα
William: Δημήτρης Στράτας
Kate: Ειρήνη Χρονάκη

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαστυλιανός
Φωτογραφίες: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Skrow Theater: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
05.09.2016 15:14
Το Skrow Theater παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2016- 2017.
Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω: από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group στην Πειραιώς 260
06.06.2016 16:33
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω.
Club Noir, της Λένας Πετροπούλου στο Θέατρο Σοφούλη
30.05.2016 17:08
Η πειραματική ομάδα των NoVan Theater Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, το Club Noir της Λένας Πετροπούλου.
Insomnia Greca: The Christus Mortuus Insomnia στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
15.04.2016 10:46
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας παρουσιάζει την τρίτη Αγρυπνία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τίτλο Insomnia Greca: The Christus Mortuus Insomnia - Η Αγρυπνία του Πάθους.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.