Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το ημέρωμα της στρίγγλας

Το ημέρωμα της στρίγγλας
H αριστουργηματική κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει για την χειμερινή σεζόν από το Εθνικό Θέατρο στην σύγχρονη εκδοχή του στην σκηνή Κοτοπούλη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Το έργο είναι βασισμένο σε μια παθιασμένη αλλά και τρυφερή ερωτική ιστορία ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων και εικόνων, όπου τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα είναι ασαφή και όπου ο έρωτας κινεί τα νήματα…

Η Κατερίνα, δυναμική αλλά και ενοχλητικά ειλικρινής, απρόβλεπτη και ετοιμόλογη, αρνείται να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι άνδρες τρομάζουν μπροστά στην ευφυΐα της και την αποφεύγουν. Την βαφτίζουν διάβολο, κόλαση, και…Στρίγγλα. Ο Πετρούκιο εισβάλλει στη σκηνή και αναλαμβάνει δράση, επιλέγοντας έναν δύσκολο στόχο: να εξημερώσει τη Στρίγγλα. Η συνάντησή τους είναι εκρηκτική αλλά και ξεκαρδιστική, η σύγκρουση μετωπική και ο γάμος που ακολουθεί πέρα από κάθε λογική και φαντασία.
 
 
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας , Έμιλυ Κολιανδρή, Δημήτρης Μοθωναίος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Ηλίας Ασπρούδης, Γεννάδιος Πάτσης, Γιάννης Τσεμπερλίδης,  Γιώργος Οικονόμου , Δημήτρης Μακαλιάς, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Διαμαντής Φαλέγκος, Ευγενία Ζέκερη.

Σχετικές ειδήσεις
«Άμλετ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
20.01.2017 15:20
Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανοίγει αυλαία με τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου.
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Το ημέρωμα της στρίγγλας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βρετάνια
05.10.2016 16:14
Μια κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία για όλες τις εποχές, τα μήκη και τα πλάτη της γης, σκηνοθετεί φέτος τον χειμώνα, ο Γιάννης Κακλέας, στο θέατρο «Βρετάνια», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου.
Με το ίδιο μέτρο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα C. for Circus στα Αισχύλεια 2016
18.07.2016 12:02
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Με το ίδιο μέτρο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα C. for Circus, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.