Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Οι Μονίταροι ζωντανά στο Jazzpoint

Οι Μονίταροι ζωντανά στο Jazzpoint

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2015 οι ΜΟΝΙΤΑΡΟΙ θα βρίσκονται ζωντανά στο Jazzpoint.

 

Όλα ξεκίνησαν κάπου στην Κρήτη. Πολλές γενιές πριν. Όταν στους καιρούς τους δύσκολους ήταν αδύνατο να ορθωθούν απεναντι σε αυτό που βάραινε την ψυχή. Τότε, το μόνο που σου απόμενε ήταν να βρεθείς με τους πέντε νοματέους, τους δυνατούς, βοσκοί που ζούσαν πάνω στα όρη τα ψηλά στη Νίδα και και στα Λευκά τα όρη. Εκεί έβρισκες μέρος να ξαποστάσεις σε μια πηγή…να ονειρευτείς…. να ξεγνοιάσεις.

 

Εκεί έφτανε μια λύρα, μια μπαντουρά ή ένα λαγούτο για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, να ακούσεις τον καστρινό, το συρτό, τον πεντοζάλη , τον ζερβοδεξό και να πετάξεις, εκεί, στον ελεύθερο αιθέρα, κάτω από το σύννεφο και τον κεραυνό, μακρυά από την βαρειά τούτη γη, την αρχαία ψυχοτρόφα, την μάνα. Κάπου εκεί συναντηθήκαμε πολλές γενιές πριν και τραγουδήσαμε τα πρώτα μας τραγούδια… είναι μια ιστορία παλιά, που θα μοιραστούμε μαζί σας.

 

Μανώλης Μπρίμποςφωνή , κιθάρα, ούτι

Νίκος Τουρνάκης - ούτι

Σχετικές ειδήσεις
Οι Lost Bodies unplugged στο Booze Cooperativa
16.01.2017 14:53
Οι Lost Bodies θα εμφανιστούν ζωντανά στο Booze Cooperativa την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, σε μία ακουστική συναυλία εφ’ όλης της ύλης, με τη Σοφία Λαμπροπούλου στο punk / κανονάκι.
Ο Σταμάτης Μορφονιός ζωντανά στο ΚΕΤ
25.10.2016 14:12
Ο τραγουδοποιός Σταμάτης Μορφονιός έρχεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για δύο μοναδικές εμφανίσεις, που διαφοροποιούνται με ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν ζωντανά. Χωρίς άλλους μουσικούς, παρουσιάζει παλιότερες και νέες μουσικές του, σε ένα ακουστικό unplugged set, μόνος, με τη συνοδεία της κιθάρας του.
Οι Χαΐνηδες ζωντανά στο Βεάκειο
28.06.2016 13:11
Οι Χαΐνηδες θα βρίσκονται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.
Οι Beirut για πρώτη φορά ζωντανά στη Θεσσαλονίκη
10.02.2016 14:24
Η χαρισματική περσόνα που ακούει στο όνομα “Zach Condon” στο Fix Factory of Sound Open Area!
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ζωντανά στην Galerie Δημιουργών
26.01.2016 11:25
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 θα βρίσκονται στην Galerie Δημιουργών.