Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρι κινηματογραφικής τεχνικής σεναρίου και σκηνοθεσίας με την Έλενα Πριοβόλου

Εργαστήρι κινηματογραφικής τεχνικής σεναρίου και σκηνοθεσίας με την Έλενα Πριοβόλου

Από την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινάει το Εργαστήρι Κινηματογραφικής Τεχνικής με την Έλενα Πριοβόλου στο κτήριο της οδού Ιωσήφ των Ρογών 11.

 

Από που ξεκινάει το χρονικό μίας ταινίας; Από την ιδέα, αναπτύσσεται στην ιστορία, στη σκιαγράφηση των τριών πράξεων και τα κομβικά σημεία τους, στην πλοκή, στις σκηνές, και καταλήγει να γίνει ένα σωστά δομημένο σενάριο .

 

Και αν το πάμε ανάποδα; Από την ολοκληρωμένη ταινία, στην κάθε σκηνή και στο ρόλο τους στην εξέλιξη της ιστορίας, στις τρεις πράξεις και στα κομβικά σημεία τους, στην ιστορία, φτάνοντας στην αρχική ιδέα;

 

Η απάντηση είναι πως αν το πάμε ανάποδα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας η τεχνική του κινηματογραφικού σεναρίου!

 

Στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ θα ασχοληθούμε με την τεχνική ανάλυση σεναρίου και σκηνοθεσίας σε ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, ακολουθώντας αντίστροφα βήματα.

 

Μέσα από αγαπημένες μας ταινίες θα ξετυλίξουμε από το τέλος μέχρι την αρχή το κουβάρι των στοιχείων που συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σενάριο. Παραμένοντας στις ήδη γυρισμένες σκηνές θα διαπιστώσουμε τις σκηνοθετικές αποφάσεις και την εμπνευσμένη «συνομιλία» μεταξύ του σκηνοθέτη, της κάμερας και των ηθοποιών.

 

Με απλά λόγια, ελάτε στο Εργαστήρι Κινηματογραφικής Τεχνικής να αποκωδικοποιήσουμε τις τεχνικές δημιουργίας μίας πετυχημένης ταινίας!

 

Βιογραφικό:

 

H Έλενα Πριοβόλου έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και σενάριο κινηματογράφου στη σχολή New York Film Academy, στη Νέα Υόρκη.

Στα χρόνια που έζησε στη Νέα Υόρκη παρακολούθησε σεμινάρια σεναρίου και σκηνοθεσίας σε διακεκριμένους χώρους, όπως The London Script Consultancy, Women Make Movies, EDN κ.α.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ σε εκπαιδευτικούς χώρους, όπως το ΙΕΚ Όμηρος, το Μικρό Πολυτεχνείο, το Συνεργείο και άλλους ανεξάρτητους χώρους.

Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και συντονίστρια παραγωγής σε μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως τη σειρά δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ για το History Channel, «Breaking Vegas», τα «Anytown USA»,«Moment in Time», «Ματωμένα Χώματα», «My Life in Ruins», «Μία μέλισσα τον Αύγουστο» κ.α.

Οι Bruce David Klein, Donald Petrie, Kristian Fraga, Robert Orlando, David Roy, Κώστας Κουτσομύτης, Θοδωρής Αθερίδης και η κα Λουκία Ρικάκη είναι κάποιοι από τους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από το Μέγαρο και το Animasyros
06.02.2017 16:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής και με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας, για πρώτη φορά διοργανώνει διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης σε μικρού μήκους φιλμ animation σε συνεργασία με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες για 8η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
09.09.2016 16:37
Για όγδοη χρονιά, ξεκινάει στο Studio Μαυρομιχάλη, το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα, της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου και του ηθοποιού και σκηνογράφου, Διονύση Μανουσάκη.
Ταχύρυθμο σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας στο Σχολείο του Σινεμά
14.07.2016 14:40
Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας, από 18- 31 Ιουλίου 2016, σε καλοκαιρινή τιμή έκπληξη, με δημιουργία και μοντάζ δίλεπτης ταινίας μικρού μήκους.
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής 2016 στο Σχολείο του Σινεμά
04.05.2016 13:12
Το Σχολείο του Σινεμά για τον Μάιο-Ιούνιο 2016 οργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων, στον οποίο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής για εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες σεναριογράφους και ηθοποιούς, επίσης για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το μάθημα κινηματογράφου στα σχολεία τους.
1ο Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Ανέστη Αζά στο Bios: Δηλώσεις συμμετοχής
12.04.2016 15:48
Το Bios στο πλαίσιο του 1ου Γυμνασίου Σκηνοθεσίας φιλοξενεί τον Ανέστη Αζά ο οποίος θα παραδώσει ένα εντατικό εργαστήριο σκηνοθεσίας, ξεκινώντας την Παρασκευή 20 Μαΐου (ημέρα γνωριμίας με τους συμμετέχοντες).