Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Barbara Mendes live στο Half Note

Η Barbara Mendes live στο Half Note

Πέρα από του να είναι μια σπουδαία τραγουδίστρια της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, η Barbara Mendes είναι και μια καλλιτέχνις που έχει ξεχωρίσει στη χώρα μας χάρη στις επανειλημμένες εμφανίσεις της στο Half Note Jazz Club και δίνοντας πάντα στις παραστάσεις της την πραγματική φλόγα και ψυχή της βραζιλιάνικης μουσικής.


Η Barbara Mendes – κόρη της τραγουδίστριας Marisa Rossi – μεγάλωσε στο Ρίο ακούγοντας όλα τα μεγάλα αστέρια της bossa nova και της musica popular brasileira και συνεπώς ο καλλιτεχνικός της δρόμος ήταν από νωρίς προδιαγεγραμμένος. Αν και σπούδασε νομικά, η δύναμη της μουσικής ήταν που οδήγησε τη νεαρή Barbara στη Νέα Υόρκη και στη γνωριμία της με την τζαζ, τα μπλουζ, τη σόουλ και άλλα που βρήκε τρόπο να τα περάσει στις δικές της μουσικές ρίζες.


Η γνωριμία με τον διάσημο συνθέτη και παραγωγό Eumir Deodato της άνοιξε ακόμα περισσότερο τον μουσικό δρόμο της και αυτός ήταν που την έφερε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στα τέλη των ‘90’s. Εδώ, στο Half Note Jazz Club, η Barbara Mendes ηχογράφησε και το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ («Live in Greece») ενώ η επόμενη δεκαετία ήταν πλούσια καλλιτεχνικά, με πολλές και διαφορετικές διεθνείς μουσικές εμπειρίες και ξεχωριστά άλμπουμ όπως το «Prada na depois» και συμμετοχές σε σάουντρακ ταινιών. Μέσα από όλα αυτά όμως η Barbara Mendes παραμένει μια αυθεντική βραζιλιάνικη φωνή , γεμάτη φλόγα και πάθος.


Μια πραγματική βραζιλιάνικη φλόγα, η Barbara Mendes και το εκπληκτικό κουαρτέτο της, έρχεται για μια ακόμα φορά στο Half Note Jazz Club, για να γεμίσει με τη φωνή και τα τραγούδια της τις νύχτες της Αθήνας. Μεγάλες στιγμές της σύγχρονης βραζιλιάνικης  musica  popular με την Barbara Mendes.


BARBARA MENDES – Vocals
MISHA PIATIGORSKY – Piano
SERGIO BRANDÃO – Bass
PORTINHO – Drums/Percussion

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Μουσικές του κόσμου από τον Βασίλη Σαλέα στο Half Note
22.03.2016 09:57
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στη σκηνή τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα.
Ο Γιώργος Μάγγας live στο Half Note
22.02.2016 16:06
O Γιώργος Μάγγας έρχεται με το κλαρίνο του να βάλει φωτιά στη σκηνή του Half Note για δύο μόνο παραστάσεις, την Τετάρτη 2 και την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου.