Δύο σχέδια ελληνικής παραγωγής συμμετέχουν στο 12ο  Berlinale Co -Production Market, στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015.

Το πρώτο με τίτλο All the pretty little horses (προηγούμενος τίτλος Carbon), το οποίο αφορά στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, μία παραγωγή του Γιώργου Τσούργιαννη/Horsefly Productions σε συμπαραγωγή με τις Faliro House Productions και την γερμανική Endorphine Production, επιλέχτηκε για να, συμμετάσχει με ακόμα 19 σχέδια από όλο τον κόσμο στο επίσημο τμήμα  του προγράμματος. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Αλίκης και του Πέτρου, ενός παντρεμένου ζευγαριού που μαζί με τον μικρό γιό τους κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε μια ελληνική παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη, καταλήγουν όμως να καταχράζονται το σπίτι στο οποίο ο Πέτρος εργάζεται, αφού αρχίζουν σιγά σιγά να το χρησιμοποιούν σαν να είναι δικό τους. Όταν ή Άννα, η πραγματική ιδιοκτήτρια του σπιτιού ανακαλύψει τι συμβαίνει, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή για όλους.

Το δεύτερο με τίτλο Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών σε σκηνοθεσία  Σύλλα Τζουμέρκα, σενάριο Γιούλας Μπούνταλη-Σύλλα Τζουμέρκα και παραγωγή Μαρία Δρανδάκη/ Homemade Films, συμμετέχει στο πρόγραμμα Rotterdam-Berlinale Express. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια συνεργασία των αγορών των δύο φεστιβάλ, στο πλαίσιο της οποίας επιλέγονται τρία σχέδια παραγωγής για να συμμετάσχουν και στις δύο αγορές. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, με ηρωίδες δυο γυναίκες – η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου – οι οποίες, κατά τη διάρκεια της ερευνας μιας μυστηριώδους υπόθεσης αυτοκτονίας ενός ποπ σταρ, ανακαλύπτουν μεταξύ τους μια μοναδική ομοιότητα: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή.

Για τη συμμετοχή των ελληνικών σχεδίων στο  Berlinale Co -Production Market, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εφαρμόζεται η κατάργηση του ορίου του  ελάχιστου προϋπολογισμού του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να διευκολυνθούν περισσότερες ελληνικές παραγωγές με προϋπολογισμό κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στην εύρεση διεθνών συμπαραγωγών.

Τα σχέδια θα υλοποιηθούν από έμπειρους παραγωγούς που έχουν ήδη εξασφαλίσει το 30% της χρηματοδότησής τους, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις  με πιθανόν ενδιαφερόμενους συμπαραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, διανομείς, εκπροσώπους από ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και φορείς χρηματοδότησης.

Από το 2004, περίπου 160 σχέδια από το Berlinale Co-Production Market έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή, πάνω από 40 % των επιλεγμένων έργων έγιναν ταινίες και προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και  κινηματογραφικές αίθουσες.