Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

12o Berlinale Co-Production Market: Δύο νέα σχέδια για μεγάλου μήκους ταινίες από τη Ελλάδα

12o Berlinale Co-Production Market: Δύο νέα σχέδια για μεγάλου μήκους ταινίες από τη Ελλάδα

Δύο σχέδια ελληνικής παραγωγής συμμετέχουν στο 12ο  Berlinale Co -Production Market, στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015.

 

Το πρώτο με τίτλο All the pretty little horses (προηγούμενος τίτλος Carbon), το οποίο αφορά στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, μία παραγωγή του Γιώργου Τσούργιαννη/Horsefly Productions σε συμπαραγωγή με τις Faliro House Productions και την γερμανική Endorphine Production, επιλέχτηκε για να, συμμετάσχει με ακόμα 19 σχέδια από όλο τον κόσμο στο επίσημο τμήμα  του προγράμματος. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Αλίκης και του Πέτρου, ενός παντρεμένου ζευγαριού που μαζί με τον μικρό γιό τους κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε μια ελληνική παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη, καταλήγουν όμως να καταχράζονται το σπίτι στο οποίο ο Πέτρος εργάζεται, αφού αρχίζουν σιγά σιγά να το χρησιμοποιούν σαν να είναι δικό τους. Όταν ή Άννα, η πραγματική ιδιοκτήτρια του σπιτιού ανακαλύψει τι συμβαίνει, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή για όλους.

 

Το δεύτερο με τίτλο Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών σε σκηνοθεσία  Σύλλα Τζουμέρκα, σενάριο Γιούλας Μπούνταλη-Σύλλα Τζουμέρκα και παραγωγή Μαρία Δρανδάκη/ Homemade Films, συμμετέχει στο πρόγραμμα Rotterdam-Berlinale Express. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια συνεργασία των αγορών των δύο φεστιβάλ, στο πλαίσιο της οποίας επιλέγονται τρία σχέδια παραγωγής για να συμμετάσχουν και στις δύο αγορές. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, με ηρωίδες δυο γυναίκες – η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου – οι οποίες, κατά τη διάρκεια της ερευνας μιας μυστηριώδους υπόθεσης αυτοκτονίας ενός ποπ σταρ, ανακαλύπτουν μεταξύ τους μια μοναδική ομοιότητα: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή.

 

Για τη συμμετοχή των ελληνικών σχεδίων στο  Berlinale Co -Production Market, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εφαρμόζεται η κατάργηση του ορίου του  ελάχιστου προϋπολογισμού του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να διευκολυνθούν περισσότερες ελληνικές παραγωγές με προϋπολογισμό κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στην εύρεση διεθνών συμπαραγωγών.

 

Τα σχέδια θα υλοποιηθούν από έμπειρους παραγωγούς που έχουν ήδη εξασφαλίσει το 30% της χρηματοδότησής τους, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις  με πιθανόν ενδιαφερόμενους συμπαραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, διανομείς, εκπροσώπους από ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και φορείς χρηματοδότησης.

 

Από το 2004, περίπου 160 σχέδια από το Berlinale Co-Production Market έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή, πάνω από 40 % των επιλεγμένων έργων έγιναν ταινίες και προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και  κινηματογραφικές αίθουσες.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Δύο ελληνικές συμπαραγωγές συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών
14.04.2016 16:25
Οι ταινίες Η τελευταία παραλία (L’ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Γυρίζοντας τον κόσμο (Voir du pays) των Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών.
Scopophilia: Κινηματογραφιστές από τη Θεσσαλονίκη ζητούν τη βοήθειά σας!
07.03.2016 13:34
Η κινηματογραφική ομάδα που δημιούργησε τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Το Μπαλόνι, e-Social και White Collar βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της με τίτλο “Scopophilia” και ζητά τη βοήθειά σας!