Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελληνική χαρακτική πάει Κωνσταντινούπολη

Η Ελληνική χαρακτική πάει Κωνσταντινούπολη
Η Tem Art Gallery ξεκινάει την καινούρια σεζόν με την Διεθνή Έκθεση Αυθεντικών Χαρακτικών με τίτλο Εμείς & Εκείνοι 23 στην Κωνσταντινούπολη.

Στην εικοστή τρίτη έκθεση της σειράς αυτής η Tem Art Gallery παρουσιάζει τους Έλληνες εικαστικούς: Μιχάλη Αρφαρά, Τάσα Χαροκόπου, Φλοράνς Χρηστάκη, Νίκο Δεσεκόπουλο, Χριστόδουλο Γκαλντέμη, Τόνια Νικολαΐδου, Γιώργο Μήλιο, Βούλα Μουλού – Δούλη, Γιώργο Πάλλη, Πίνο Παντολφίνι, Χρήστο Σανταμούρη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Μαρία Σπύρου, Νίκο Σταυρακαντωνάκη και Μαρία Ζιάκα,  μέλη της  Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, η οποία θεωρείται αυθεντία στον τομέα της Χαρακτικής.


Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών είναι ένα μη κερδοσκοπικό καλλιτεχνικό σωματείο που δραστηριοποιείται από το 1987 στον τομέα της Χαρακτικής. Τα μέλη της, όλοι ενεργοί εικαστικοί, αντιπροσωπεύουνε όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής. Από την εποχή της ίδρυσής της έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων. Έχει εκδώσει συλλεκτικά βιβλία, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες , διαλέξεις και δεκάδες εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος του φιλότεχνου κοινού  για το πρωτότυπο χαρακτικό έργο και την αισθητική του αξία.   


Στην έκθεση Εμείς & Εκείνοι 23, εκτός από τους σύγχρονους καλλιτέχνες στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα εξαιρετικών προσωπικοτήτων από την παγκόσμια ιστορία της τέχνης, όπως ο  Salvador Dali, André Masson, René Carcan, Johnny Friedlander, Henri Goetz και ο Pierre-Yves Tremois.

Επίσης στην Έκθεση θα συμμετάσχουν και καλλιτέχνες από την Τουρκία .

Σχετικές ειδήσεις
Κωνσταντινούπολη: έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στη gallery genesis
05.12.2016 17:29
Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Κωνσταντινούπολη”, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Common Routes: έκθεση φωτογραφίας - φωτογραφικό οδοιπορικό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28.03.2016 17:02
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Fokal με την Green Project, 5 φωτογράφοι ταξίδεψαν το Σεπτέμβριο του 2015, στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και μέσα σε 11 ημέρες, διάνυσαν 3.000 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Σμύρνη, μέσω Καππαδοκίας.
100 Χρόνια Ελληνικής Χαρακτικής από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή: Έκθεση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο
24.02.2016 13:17
Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη φιλοξενείται από την Παρασκευή 4 Μαρτίου έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 η έκθεση «100 Χρόνια Ελληνικής Χαρακτικής από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.