Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στο Athenaeum

Οι String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στο Athenaeum

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και το String Theory Ensemble παρουσιάζουν την παράσταση “Ένας Παράξενος Κόσμος” από τις 16 έως τις 31 Ιανουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις, στην αίθουσα συναυλιών του Athenaeum, στο Θησείο.


Η «περίεργη» αυτή συναυλία με τον ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων (παραδοσιακό λαούτο και κλασικό πιάνο), τις μεγάλες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις και τις ξαφνικές εναλλαγές ύφους, αποτελείται από ένα ετερόκλητο ρεπερτόριο με ραψωδίες Λίστ δίπλα σε ηπειρώτικα μοιρολόγια, πρελούντια Ραχμάνινοφ δίπλα σε βαλκανικές μουσικές και σονάτες Σκαρλάτι δίπλα σε fados και τραγούδια του Μανώλη Χιώτη και των Χειμερινών Κολυμβητών. Ο Αργύρης Μπακιρτζής είναι ο τραγουδιστής και αφηγητής αυτής της παράστασης ενώ παίζει πιάνο ο Γιώργος Πατεράκης και λαούτο η Μαρία Πλουμή.


Ο “Παράξενος Κόσμος” ήταν το παρθενικό project των String Theory Ensemble και είχε παρουσιαστεί σε μια και μόνη παράσταση , τον Φεβρουάριο του 2012, στην αίθουσα Baumstrasse. Σήμερα, τρία χρόνια μετά την ίδρυση του σχήματος και ύστερα από τα μεγάλα projects «CHEAP: low quality – high fun» και «D.E.A.T.H–Dual Existence Assertive Theory Hoax», το String Theory Ensemble παρουσιάζει το παρθενικό του εγχείρημα στην αίθουσα συναυλιών του Athenaeum. «Ένας παράξενος κόσμος» που περιμένει να τον ανακαλύψουμε!Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι – αφήγηση
Μαρία Πλουμή: λαούτο
Γιώργος Πατεράκης: πιάνο
Τεχνικός ήχου: Γιάννης Σκανδάμης


Το STRING THEORY ENSEMBLE ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2011 από τη Μαρία Πλουμή (λαούτο) και τον Γιώργο Πατεράκη (πιάνο).  Σήμερα στα μέλη του συγκροτήματος έχουν προστεθεί ο Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) και η Σταυρούλα  Παυλίκου (τραγούδι).

Συνεργάτες του String Theory είναι οι:


Θοδώρα Αθανασίου (yaylı tambour - τραγούδι)

Τίνα Ανδρικοπούλου (σοπράνο)

Γιώργος Ματθαιακάκης (βαρύτονος)

Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ψάλτης)

Κίκα Αντωνάτου - Βάλια Μπλέσιου - Ειρήνη Τσιλαφάκη (vocals)

Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (αφηγητής)

Γιάννης Σκανδάμης (τεχνικός ήχου)

Βαγγέλης Αρίστου (video)


Το STRING THEORY ENSEMBLE, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει στο
ενεργητικό του τρία projects:

-ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
-CHEAP: low quality - high fun
-D.E.A.T.H. - Dual Existence Assertive Theory Hoax

Σχετικές ειδήσεις
CHEAP: low quality – high fun: Το String Theory Ensemble στη Σκηνή 14η Μέρα
03.06.2016 15:39
Στις 10 και 11 Ιουνίου 2016, θα παρουσιαστεί στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα, ένα αντι-σνόμπ μουσικό project του Γιώργου Πατεράκη για το String Theory Ensemble με τίτλο CHEAP: low quality – high fun.
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Αναβολή της συναυλίας του String Theory Ensemble στο Μουσείο της Ακρόπολης
20.05.2016 13:00
Επειδή προβλέπεται βροχερός καιρός για το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο Ακρόπολης αναβάλει την συναυλία του String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στον προαύλιο χώρο για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ.
Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη στο Baumstrasse
06.05.2016 10:13
Το String Theory Ensemble και η Χορωδία Φίλων του String Theory Ensemble μας προσκαλούν στην νέα μουσική παράσταση με τίτλο Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη, για να ξεχάσετε τα βασανά σας παρακολουθώντας τα βάσανα των άλλων.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.