Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Το Mουσικό σύνoλο EOS στην Galerie δημιουργών

Το Mουσικό σύνoλο EOS στην Galerie δημιουργών

Το Mουσικό σύνoλο EOS θα εμφανιστεί για μία συναυλία το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 20.30 στη Galerie δημιουργών.


Παίρνοντας το όνομα τους από την ελληνική μυθολογία και τη θεά της αυγής Ηώ, οι Eos ξεκίνησαν ένα ταξίδι στον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, εμπλουτίζοντας τη με κομμάτια από διάφορα είδη όπως η jazz, η ambient, η electronica, η downbeat, η post-rock και η drum ’n’ bass.


Διατηρώντας πάντα τη διάθεση τους για αυτοσχεδιασμό και περισυλλογή, οι Eos έχουν επιτέλους σχηματοποιήσει στο άλμπουμ τους Musica Mecanica, τη δικιά τους χαρακτηριστική και μοναδική προσωπικότητα.


Αυτή διαμορφώνεται από μια απόλυτα ενημερωμένη μουσική τεχνολογία με quad-mix, d.effect, ηχοτοπία και samples, στοιχεία που εμφυσούν μια άλλη διάσταση στις εμφανίσεις του γκρουπ, χρησιμοποιουν απλά μελωδικά θέματα και μέσα από αυτοσχεδιασμούς προσκαλουν τον ακροατη σ' ενα μοναδικό μουσικό ταξίδι γεμάτο δυνατές εικόνες και έντονα συναισθήματα.


H χρήση της video art υποστηρίζει όλες τις παραπάνω μουσικές οντότητες, προσεγγίζοντας το μουσικό έργο από μια εικαστική οπτική γωνία.


Οι EOS δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000 και αποτελούνται από τον Γιωργό Κατσάνο στα πληκτροφόρα και ιδιόφωνα όργανα , τον Τάσο Φωτίου στα πνευστά, τον Δημήτρη Δημητριάδη στην ηχοληψία και ‘real-time’ επεξεργασία ήχου και τέλος τον Γιάννη Πετρόλια στο video art.


Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στο BarguruBar Jazz Upstairs και έχει λάβει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ (Music Day Festival τον Ιούνιο του 2006 , στο Synch Festival τον Ιούλιο του 2007,Βob festival τον Μάιο του 2008 κλπ).


Το Μάρτιο του 2007, το EOS κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά στη Muse με τίτλο “EOS Musica Mecanica”.


Οι Eos (Ηώς) είναι:

Τάσος Φωτίου : saxophone, fx pedals.
Γιώργος Κατσάνος : Electric Piano, Vibradoneon, loops.
Μαζί τους o Γιάννης Νοταράς : Drums


https://www.facebook.com/pages/Eos-Group/115723791824852
https://myspace.com/eosgroup
https://eosmusic.wordpress.com/

Σχετικές ειδήσεις
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στην Galerie Δημιουργών
04.01.2017 16:59
Ο Πολυχώρος Τέχνης “Galerie δημιουργών ” φιλοξενεί την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish για ένα μοναδικό live με μεσογειακές μουσικές το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Τάνγκο για τρεις στη Galerie Δημιουργών
28.01.2016 13:30
Στη νέα μουσική παράσταση «Τάνγκο για τρεις» που θα παρουσιαστεί στις 30 Ιανουαρίου 2016 στη Galerie Δημιουργών, η συνθέτρια Τατιάνα Μανωλίδου (φωνή-πιάνο) και ο συνθέτης Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα-φωνή), συνδυάζουν τις διαφορετικές μουσικές τους διαδρομές και παρουσιάζουν νέα τραγούδια τους, σε στίχους Θανάση Σάλτα και Μιχάλη Μπρούζου.
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στη Galerie Δημιουργών
26.01.2016 15:24
Ο Πολυχώρος Τέχνης “Galerie δημιουργών ” φιλοξενεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 με ιδιαίτερη χαρά την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish.
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ζωντανά στην Galerie Δημιουργών
26.01.2016 11:25
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 θα βρίσκονται στην Galerie Δημιουργών.
Μπλε Νύχτα… με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στη Galerie Δημιουργών
25.01.2016 12:19
Tην Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί στην Galerie Δημιουργών συναυλία με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «ΜΠΛΕ ΝΥΧΤΑ».