Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Mουσικό σύνoλο EOS στην Galerie δημιουργών

Το Mουσικό σύνoλο EOS στην Galerie δημιουργών

Το Mουσικό σύνoλο EOS θα εμφανιστεί για μία συναυλία το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 20.30 στη Galerie δημιουργών.


Παίρνοντας το όνομα τους από την ελληνική μυθολογία και τη θεά της αυγής Ηώ, οι Eos ξεκίνησαν ένα ταξίδι στον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, εμπλουτίζοντας τη με κομμάτια από διάφορα είδη όπως η jazz, η ambient, η electronica, η downbeat, η post-rock και η drum ’n’ bass.


Διατηρώντας πάντα τη διάθεση τους για αυτοσχεδιασμό και περισυλλογή, οι Eos έχουν επιτέλους σχηματοποιήσει στο άλμπουμ τους Musica Mecanica, τη δικιά τους χαρακτηριστική και μοναδική προσωπικότητα.


Αυτή διαμορφώνεται από μια απόλυτα ενημερωμένη μουσική τεχνολογία με quad-mix, d.effect, ηχοτοπία και samples, στοιχεία που εμφυσούν μια άλλη διάσταση στις εμφανίσεις του γκρουπ, χρησιμοποιουν απλά μελωδικά θέματα και μέσα από αυτοσχεδιασμούς προσκαλουν τον ακροατη σ' ενα μοναδικό μουσικό ταξίδι γεμάτο δυνατές εικόνες και έντονα συναισθήματα.


H χρήση της video art υποστηρίζει όλες τις παραπάνω μουσικές οντότητες, προσεγγίζοντας το μουσικό έργο από μια εικαστική οπτική γωνία.


Οι EOS δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000 και αποτελούνται από τον Γιωργό Κατσάνο στα πληκτροφόρα και ιδιόφωνα όργανα , τον Τάσο Φωτίου στα πνευστά, τον Δημήτρη Δημητριάδη στην ηχοληψία και ‘real-time’ επεξεργασία ήχου και τέλος τον Γιάννη Πετρόλια στο video art.


Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στο BarguruBar Jazz Upstairs και έχει λάβει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ (Music Day Festival τον Ιούνιο του 2006 , στο Synch Festival τον Ιούλιο του 2007,Βob festival τον Μάιο του 2008 κλπ).


Το Μάρτιο του 2007, το EOS κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά στη Muse με τίτλο “EOS Musica Mecanica”.


Οι Eos (Ηώς) είναι:

Τάσος Φωτίου : saxophone, fx pedals.
Γιώργος Κατσάνος : Electric Piano, Vibradoneon, loops.
Μαζί τους o Γιάννης Νοταράς : Drums


https://www.facebook.com/pages/Eos-Group/115723791824852
https://myspace.com/eosgroup
https://eosmusic.wordpress.com/

Σχετικές ειδήσεις
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στην Galerie Δημιουργών
04.01.2017 16:59
Ο Πολυχώρος Τέχνης “Galerie δημιουργών ” φιλοξενεί την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish για ένα μοναδικό live με μεσογειακές μουσικές το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στη Gallerie Δημιουργών
14.11.2016 11:17
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων αναρωτιέται «Ποιο το χρώμα της αγάπης» σε μια μουσική παράσταση στην Gallerie Δημιουργών στην Κηφισιά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.
Μια βραδιά του Μαγιού: Η Πένυ Ξενάκη και ο  Νίκος Καρακαλπάκης στη Galerie Δημιουργών
26.04.2016 12:20
"Μια βραδιά του Μαγιού" με την Πένυ Ξενάκη και τον Νίκο Καρακαλπάκη θα πραγματοποιηθεί στη Galerie Δημιουργών το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.
Η πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» στη Galerie Δημιουργών
21.03.2016 14:57
Η Galerie Δημιουργών φιλοξενεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (+Cd) της Μάνιας Βλαχογιάννη.