Το Mουσικό σύνoλο EOS θα εμφανιστεί για μία συναυλία το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 20.30 στη Galerie δημιουργών.

Παίρνοντας το όνομα τους από την ελληνική μυθολογία και τη θεά της αυγής Ηώ, οι Eos ξεκίνησαν ένα ταξίδι στον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, εμπλουτίζοντας τη με κομμάτια από διάφορα είδη όπως η jazz, η ambient, η electronica, η downbeat, η post-rock και η drum ’n’ bass.

Διατηρώντας πάντα τη διάθεση τους για αυτοσχεδιασμό και περισυλλογή, οι Eos έχουν επιτέλους σχηματοποιήσει στο άλμπουμ τους Musica Mecanica, τη δικιά τους χαρακτηριστική και μοναδική προσωπικότητα.

Αυτή διαμορφώνεται από μια απόλυτα ενημερωμένη μουσική τεχνολογία με quad-mix, d.effect, ηχοτοπία και samples, στοιχεία που εμφυσούν μια άλλη διάσταση στις εμφανίσεις του γκρουπ, χρησιμοποιουν απλά μελωδικά θέματα και μέσα από αυτοσχεδιασμούς προσκαλουν τον ακροατη σ’ ενα μοναδικό μουσικό ταξίδι γεμάτο δυνατές εικόνες και έντονα συναισθήματα.

H χρήση της video art υποστηρίζει όλες τις παραπάνω μουσικές οντότητες, προσεγγίζοντας το μουσικό έργο από μια εικαστική οπτική γωνία.

Οι EOS δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000 και αποτελούνται από τον Γιωργό Κατσάνο στα πληκτροφόρα και ιδιόφωνα όργανα, τον Τάσο Φωτίου στα πνευστά, τον Δημήτρη Δημητριάδη στην ηχοληψία και ‘real-time’ επεξεργασία ήχου και τέλος τον Γιάννη Πετρόλια στο video art.

Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στο BarguruBar Jazz Upstairs και έχει λάβει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ (Music Day Festival τον Ιούνιο του 2006 , στο Synch Festival τον Ιούλιο του 2007,Βob festival τον Μάιο του 2008 κλπ).

Το Μάρτιο του 2007, το EOS κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά στη Muse με τίτλο “EOS Musica Mecanica”.

Οι Eos (Ηώς) είναι:

Τάσος Φωτίου : saxophone, fx pedals.
Γιώργος Κατσάνος : Electric Piano, Vibradoneon, loops.
Μαζί τους o Γιάννης Νοταράς : Drums

https://www.facebook.com/pages/Eos-Group/115723791824852
https://myspace.com/eosgroup
https://eosmusic.wordpress.com/