Το Bios φιλοξενεί την παράσταση EXIT σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και Σοφίας Πάσχου, από τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Δύο γυναίκες, μητέρες, σύζυγοι, δύο γυναικεία σώματα, εγκλωβισμένα σε ένα αδιέξοδο παρόν. Ακινητοποιημένες σαν να παγιδεύτηκαν στα ερείπια του χρόνου, σαν να έχουν πέσει σε κώμα, όπου τo σώμα αδρανεί, ενώ το μυαλό και το συναίσθημα δουλεύουν ακατάπαυστα.    

Βρίσκονται αναγκαστικά δίπλα-δίπλα και μοιράζονται τις τραυματικές εμπειρίες τους, άλλοτε με συγκίνηση, άλλοτε με χιούμορ ή αυτοσαρκασμό. Ανίκανες να δουν το μέλλον τους, ανασυνθέτουν τις εικόνες του παρελθόντος, παιδική ηλικία, σεξουαλική ταυτότητα, δέσμευση με το άλλο φύλο, η γέννηση των παιδιών τους. Αναβιώνουν τα συναισθήματα του τότε.

Γιαγιάδες – τέρατα, μανάδες – τέρατα, κόρες- τέρατα, παιδιά – τέρατα. Πώς θα σπάσει αυτή η αλυσίδα; Αυτή η ξέφρενη πορεία της τρέλας; Πόσες γενιές ακόμη θα συνεχίζεται η νεύρωση και μετά από πόσες γενιές θα εξελιχθεί σε ψύχωση; Πώς θα την σταματήσουν αυτές οι δύο ανυπεράσπιστες εγκλωβισμένες υπάρξεις; Η κάθαρση θα έρθει με την συγχώρεση ή με την απόλυτη ψυχωτική ρήξη;

Θα περάσουν από όλη την αλληλουχία των συναισθημάτων. Από την οργή στον πόνο, τη θλίψη, τη συμπόνια και τελικά την κατανόηση. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ονειρευτούν το μέλλον τους και να βιώσουν τη χαρά και την ελευθερία τους.

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Κείμενο-ερμηνεία: Μαρκέλλα Φανού, Ελένη Καψαμπέλη
Συν-σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Καλλιτεχνική συνεργασία: Φρόσω Κορρού, Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνικά-Video-Φωτογραφίες: Όλγα Μπρούμα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Στεφανία Δράκου, Άντζελα Τσαμασίρου