Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

EXIT, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου - Σοφίας Πάσχου στο Bios

EXIT, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου - Σοφίας Πάσχου στο Bios

Το Bios φιλοξενεί την παράσταση EXIT σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και Σοφίας Πάσχου, από τις 2 Φεβρουαρίου 2015.


Δύο γυναίκες, μητέρες, σύζυγοι, δύο γυναικεία σώματα, εγκλωβισμένα σε ένα αδιέξοδο παρόν. Ακινητοποιημένες σαν να παγιδεύτηκαν στα ερείπια του χρόνου, σαν να έχουν πέσει σε κώμα, όπου τo σώμα αδρανεί, ενώ το μυαλό και το συναίσθημα δουλεύουν ακατάπαυστα.    


Βρίσκονται αναγκαστικά δίπλα-δίπλα και μοιράζονται τις τραυματικές εμπειρίες τους, άλλοτε με συγκίνηση, άλλοτε με χιούμορ ή αυτοσαρκασμό. Ανίκανες να δουν το μέλλον τους, ανασυνθέτουν τις εικόνες του παρελθόντος, παιδική ηλικία, σεξουαλική ταυτότητα, δέσμευση με το άλλο φύλο, η γέννηση των παιδιών τους. Αναβιώνουν τα συναισθήματα του τότε.


Γιαγιάδες - τέρατα, μανάδες - τέρατα, κόρες- τέρατα, παιδιά - τέρατα. Πώς θα σπάσει αυτή η αλυσίδα; Αυτή η ξέφρενη πορεία της τρέλας; Πόσες γενιές ακόμη θα συνεχίζεται η νεύρωση και μετά από πόσες γενιές θα εξελιχθεί σε ψύχωση; Πώς θα την σταματήσουν αυτές οι δύο ανυπεράσπιστες εγκλωβισμένες υπάρξεις; Η κάθαρση θα έρθει με την συγχώρεση ή με την απόλυτη ψυχωτική ρήξη;


Θα περάσουν από όλη την αλληλουχία των συναισθημάτων. Από την οργή στον πόνο, τη θλίψη, τη συμπόνια και τελικά την κατανόηση. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ονειρευτούν το μέλλον τους και να βιώσουν τη χαρά και την ελευθερία τους.


Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Κείμενο-ερμηνεία: Μαρκέλλα Φανού, Ελένη Καψαμπέλη
Συν-σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Καλλιτεχνική συνεργασία: Φρόσω Κορρού, Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνικά-Video-Φωτογραφίες: Όλγα Μπρούμα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Στεφανία Δράκου, Άντζελα Τσαμασίρου

Σχετικές ειδήσεις
Το Θωρηκτό, στο Bios
03.02.2017 17:21
Το Bios φιλοξενεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την παράσταση Το Θωρηκτό, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία της Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και του Βασίλη Βηλαρά.
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
Ο θείασως πέζη Κάφκα στο Bios
05.04.2016 12:33
Το Bios φιλοξενεί την παράσταση Ο θείασως πέζη Κάφκα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή (ή Τζούλιο), από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.