Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση στη σκοτεινή χώρα του Ποτέ

Συνάντηση στη σκοτεινή χώρα του Ποτέ
Το ΧοροΘέατρο ΟΚΤΑΝΑ και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζουν ένα πολυσύνθετο θέαµα, µε πολύ λάµψη, αλλά και βαθύ σκοτάδι, υπό τους (παράξενους) ήχους των κομματιών του Michael Jackson…

Το project πήρε τον τίτλο Neverland – Blood on the dancefloor, παρουσιάζοντας τον Peter Pan και τη Wendy, ως άλλες εκδοχές του Michael Jackson και της Elisabeth Taylor αντίστοιχα, οι οποίοι συναντιούνται για τελευταία φορά στη Χώρα του Ποτέ, ανασυνθέτοντας κομμάτια του κοινού παρελθόντος τους.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενορχηστρώνει μία παράσταση υπό τους ήχους της «χαοτικής» μουσικής του Δημοσθένη Γρίβα και των «σκοτεινών» video του Βασίλη Κεχαγιά, με την ιδέα του άπιαστου ονείρου, αλλά και της χαμένης παιδικότητας σε κεντρική θέση.

Στην παράσταση η βραβευμένη Έλενα Τοπαλίδου και ο Παναγιώτης Κοντονής, οι δύο βασικοί ερμηνευτές της ΟΚΤΑΝΑ, συνδιαλέγονται µε τον Hip Hop dancer Γιώργο Kωστόπουλο, αντιπαραθέτοντας τους χορευτικούς τους κόσμους σε µια ιδιότυπη πάλη η οποία θα υπογραμμιστεί από την παρουσία «τυχαίων επισκεπτών» στη σκηνή .

Οι τρεις χορευτές κινούνται σ’ ένα περιβάλλον ασφυκτικό, κατάµεστο από αντικείμενα. Στη Neverland, μοιραία, τα σκηνικά αντικείμενα ξεπερνούν την υλική τους υπόσταση και γίνονται ιδέες.

Ο Δημοσθένης Γρίβας συνοδεύει live τους χορευτές µε την ηλεκτρική του κιθάρα σε πρωτότυπη μουσική αλλά και διασκευές γνωστών μουσικών κομματιών του βασιλιά της Pop Michael Jackson, του οποίου η εικόνα έρχεται να στοιχειώσει τη σκηνή.

Σχετικές ειδήσεις
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή για λίγες παραστάσεις στο Black Box
22.03.2016 15:31
Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, παρουσιάζουν την παράσταση "Julius" με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Damiens / Φουκώ – Χειμωνάς από την ομάδα Χρώμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.01.2016 15:39
Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζουν από τις 24 Φεβρουαρίου και για 10 μόνο παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση «Damiens / Φουκώ – Χειμωνάς».
Festen των Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen στο Baumstrasse
28.12.2015 13:15
Η πολυβραβευμένη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ – ένα από τα κορυφαία φιλμ της τελευταίας 15ετίας και ίσως το καλύτερο του "Δόγματος 95" - FESTEN (Oικογενειακή Γιορτή) μεταφέρεται επί σκηνής σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη. Ένα αριστοτεχνικό εκρηκτικό ψυχολογικό θρίλερ, μια σκοτεινή κωμική γιορτή που δε θα ξεχάσει ποτέ κανείς.