Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση στη σκοτεινή χώρα του Ποτέ

Συνάντηση στη σκοτεινή χώρα του Ποτέ
Το ΧοροΘέατρο ΟΚΤΑΝΑ και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζουν ένα πολυσύνθετο θέαµα, µε πολύ λάµψη, αλλά και βαθύ σκοτάδι, υπό τους (παράξενους) ήχους των κομματιών του Michael Jackson…

Το project πήρε τον τίτλο Neverland – Blood on the dancefloor, παρουσιάζοντας τον Peter Pan και τη Wendy, ως άλλες εκδοχές του Michael Jackson και της Elisabeth Taylor αντίστοιχα, οι οποίοι συναντιούνται για τελευταία φορά στη Χώρα του Ποτέ, ανασυνθέτοντας κομμάτια του κοινού παρελθόντος τους.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενορχηστρώνει μία παράσταση υπό τους ήχους της «χαοτικής» μουσικής του Δημοσθένη Γρίβα και των «σκοτεινών» video του Βασίλη Κεχαγιά, με την ιδέα του άπιαστου ονείρου, αλλά και της χαμένης παιδικότητας σε κεντρική θέση.

Στην παράσταση η βραβευμένη Έλενα Τοπαλίδου και ο Παναγιώτης Κοντονής, οι δύο βασικοί ερμηνευτές της ΟΚΤΑΝΑ, συνδιαλέγονται µε τον Hip Hop dancer Γιώργο Kωστόπουλο, αντιπαραθέτοντας τους χορευτικούς τους κόσμους σε µια ιδιότυπη πάλη η οποία θα υπογραμμιστεί από την παρουσία «τυχαίων επισκεπτών» στη σκηνή .

Οι τρεις χορευτές κινούνται σ’ ένα περιβάλλον ασφυκτικό, κατάµεστο από αντικείμενα. Στη Neverland, μοιραία, τα σκηνικά αντικείμενα ξεπερνούν την υλική τους υπόσταση και γίνονται ιδέες.

Ο Δημοσθένης Γρίβας συνοδεύει live τους χορευτές µε την ηλεκτρική του κιθάρα σε πρωτότυπη μουσική αλλά και διασκευές γνωστών μουσικών κομματιών του βασιλιά της Pop Michael Jackson, του οποίου η εικόνα έρχεται να στοιχειώσει τη σκηνή.

Σχετικές ειδήσεις
No man's land, της Alexandra Badea στο Από Μηχανής Θέατρο
31.10.2016 15:40
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λύρας παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη παράσταση στη χώρα μας της βραβευμένης στη Γαλλία Ρουμάνας συγγραφέα Alexandra Badea, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες φωνές της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας και έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Θεταρικής Γραφής (Grand Prix de la Littérature Dramatique, 2013).
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή για λίγες παραστάσεις στο Black Box
22.03.2016 15:31
Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, παρουσιάζουν την παράσταση "Julius" με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.