Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Harris Lambrakis Quartet live στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες

Το Harris Lambrakis Quartet live στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες

Το «Harris Lambrakis Quartet» παρουσιάζει κομμάτια από τους δίσκους «Thea» και «Meteora», αλλά και νέες συνθέσεις, εγκαινιάζοντας τις εμφανίσεις του νέου χρόνου στη μουσική σκηνή “1002 Νύχτες”, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015.

 

Συνθέσεις του Χάρη Λαμπράκη, του Νίκου Σιδηροκαστρίτη, του Δημήτρη Θεοχάρη, όπου μαζί με τον Δημήτρη Τσεκούρα που αποτελούν το κουαρτέτο , κινούνται με άνεση μεταξύ Δύσης και Ανατολής και μας δίνουν έναν ήχο συμπαγή, σύγχρονο και πολύ δημιουργικό δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό, όσο και δυναμικό live!

 

Λίγα λόγια για το σχήμα:

 

Πώς γίνεται να παίζεις modal τζαζ και να δίνεις την αίσθηση ότι μιλάς τη γλώσσα της Ανατολής; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, που περικλείει μια θεμελιακή αντίθεση, μπορεί να δώσει μόνον η μουσική και ο τρόπος παιξίματος του κουαρτέτου του Χάρη Λαμπράκη.

 

Tο κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη αποτελεί τη σύμπραξη τεσσάρων μουσικών με κοινές αναφορές, αλλά και με αξιοσημείωτη πορεία ως σολίστες. Σημείο εκκίνησης για όλους αποτελεί η τροπική (modal) τζαζ των δεκαετιών του 1960 και του 1970, ο αυτοσχεδιασμός, αλλά και η παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

 

H έμπνευση από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες, είναι προφανείς.  Ωστόσο, το μεγάλο μουσικό όπλο του σχήματος είναι ότι κατορθώνει να ακούγεται ως το απόλυτα σύγχρονο γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, με έναν ήχο συμπαγή, καινούργιο, δημιουργικό, που είναι αποτέλεσμα ώσμωσης ποικίλων μουσικών στοιχείων, καταβολών και επιρροών, όπου όμως αδυνατείς να διακρίνεις τα επιμέρους «δομικά υλικά». Η μουσική τους αποτελεί δικαίωση της έννοιας της «καθαρής δημιουργίας». (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών – Δεκ. 2011)

 

Χάρης Λαμπράκης  νέυ

Νίκος Σιδηροκαστρίτης  τύμπανα

Δημήτρης Θεοχάρης  πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας  κοντραμπάσο

Σχετικές ειδήσεις
Loca Latina και Sera Bellos Quartet live στον Πολυχώρο Αθηναΐς
27.12.2016 13:11
Η CookingBrass & η TEXNIS παρουσιάζουν στη Μουσική Θεατρική Σκηνή της Αθηναΐδας τo «Sera Bellos Quartet» και τους «LOCA LATINA» οι οποίοι ενώνουν δυο υπέροχους μουσικούς κόσμους.
Craig Handy & Kirk Lightsey Quartet live στο Half Note
11.10.2016 12:45
Ένα εκπληκτικό γκρουπ, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey, με τον Nicola Sabato και τον John Betch, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την μουσική και τον θρύλο του μεγάλου σαξοφωνίστα Dexter Gordon.
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».
Stelios Petrakis Quartet live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
29.03.2016 12:13
Στο δρόμο για τις Βρυξέλλες και το Balkan Τrafik Festival, το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη ανανεώνει το ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό στο Γυάλινο - UpStage, την Παρασκευή 15 Απρίλη.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».