Opeth συγκαταλέγονται στις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες του σκληρού ήχου και διατηρούν στενούς δεσμούς με τη χώρα μας, σαν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού! Οι Σουηδοί επιστρέφουν την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο Principal Club Theater για 2 μοναδικές εμφανίσεις!

Κάπου στο 1990 ο Μichael Akerfeld προσχώρησε στους Opeth και μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τους μουσικόφιλους με μια σειρά εκπληκτικών δίσκων. Από τις οργισμένες death metal μέρες του “Orchid” & “Morningrise” η μπάντα ξέφυγε από τα στενά όρια του underground και αναδείχθηκε σαν μια από τις πιο υποσχόμενες της metal κοινότητας. Η ευρύτερη αναγνώριση δεν άργησε να έρθει μέσα από την τριλογία των  αριστουργημάτων Still Life, Blackwater Park, Deliverance.

Ο ήχος του ατμοσφαιρικού death metal είχε βρει πλέον τους ηγέτες του με τους Σουηδούς να γνωρίζουν αποθέωση από κοινό και κριτικούς και τον Akerfeld να αντιμετωπίζεται σαν τον Μεσσία του ιδιώματος. Δαιδαλώδεις αριστοτεχνικές συνθέσεις όπου βρυχηθμοί εναλλάσσονταν με κοφτερά riffs δημιουργώντας μοναδικά μελαγχολικά ηχοτόπια.

Οι επόμενοι δίσκοι των Opeth τους βρήκαν στην εμπροσθοφυλακή του σκληρού ήχου, χαρίζοντας στους οπαδούς τους υπέροχα τραγούδια και τεράστιες περιοδείες ανά τον κόσμο. Στις αρχές του 2010 οι prog αναφορές του Akerfeld καθοδηγούμενες από το 6ο άτυπο μέλος της μπάντας και παραγωγό της, Steven Wilson  ήρθαν στις επιφάνεια, με το Heritage να αποτελεί φόρο τιμής στα 70s και να κάνει υπερήφανους progressive rock προπάτορες του ήχου.

Στα ίδια μουσικά κύματα και ο πρόσφατος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “Pale Communion” με τους Σουηδούς να βουτούν στην ψυχεδέλεια των seventies και να δημιουργούν ένα άλμπουμ που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε ενημερωμένη λίστα με τα καλύτερα του 2014! Περισσότερα επί σκηνής την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater!