Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Εβδομάδα εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Εβδομάδα εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην έννοια του Χώρου εγκαινιάζει τη νέα χρονιά το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), από 12 έως 18 Ιανουάριου 2015, συνεχίζοντας και φέτος τις θεματικές εκδηλώσεις του, με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής».

 

Ο Χώρος με την έννοια της έκτασης,

του τόπου, της πατρίδας, της οικουμένης, του κόσμου.

Ο Χώρος συμβολικά και μεταφορικά.

Ο Χώρος ως σκηνικό της δράσης.

Ο Χώρος που έχει τη δύναμη να εκπαιδεύει και να μεταμορφώνει.

Ο Χώρος που έχει τη δύναμη να κρατά μέσα του παρελθόν και μέλλον.

 

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να προσφέρουν στο ευρύ κοινό ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες, παρόμοιες με αυτές που θα βιώνει στο ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 12 με 18 Ιανουαρίου 2015 περιλαμβάνουν:

 

Μουσική εκδήλωση

 

Οπερατικές Ιστορίες - 14.01.15, Ώρα: 18.00

Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο διαλέξεων, όπου οι τραγουδιστές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Κείμενα: Νίκος Δοντάς

Παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης

Επιμέλεια: Νίκος Βασιλείου

 

 

Καλλιτεχνικά εργαστήρια από τη Medea Electronique

 

Μουσικές Κατασκευές – 15.01.2015,  Ώρα 17.00

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τις δικές τους μουσικές/ηχητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα κ.λπ. Ταυτόχρονα, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν αλλά και να επεξεργάζονται ήχους με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού προγράμματος επεξεργασίας.

Εισηγητής: Tim Ward, συνθέτης

 

Video Art – 17.01.2015,  Ώρα 13.00

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον κόσμο του video art. Χρησιμοποιώντας κάμερες και γυρίζοντας υλικό από τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργούν μία μη αφηγηματική ταινία, στην οποία η έμφαση δίνεται στην αισθητική. Στη συνέχεια, το υλικό μοντάρεται και τίθεται σε επεξεργασία υπολογιστή προκειμένου να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Εισηγητής: Παναγιώτης Γουμπούρος, σκηνοθέτης

 

Κατασκευή Κούκλας & Animation – 18.01.2015,  Ώρα 13.00

Οι συμμετέχοντες ασκούνται στην κατασκευή κούκλας και αντικειμένων, τα οποία και καλούνται να χρησιμοποιήσουν στο μάθημα animation. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πλαστελίνη και σιλικόνη, δημιουργούν ομαδικά τις δικές τους κούκλες/χαρακτήρες. Οι κούκλες ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές σε ιστορίες/ταινίες μικρού μήκους με βάση την τεχνική του stop-motion, αξιοποιώντας τις ιδέες και τη φαντασία των συμμετεχόντων.

Εισηγητής: Κλεοπάτρα Κοραή, animator / σκηνοθέτις

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

Εργαστήρι Φυσικής για παιδιά

 

Το Φαινόμενο της Πόλωσης- Πειράματα για παιδιά – 16.01.2015  Ώρα: 17.00

Το φως παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Ενώ η παρουσία του είναι τόσο οικεία και συνεχής στη ζωή όλων μας, για τους περισσότερους παραμένει άγνωστη η φύση του. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσικές ιδιότητες του φωτός είναι η πόλωση. Μία σειρά από πειράματα θα προσπαθήσει να «ρίξει φως» στα σχετικά φαινόμενα.

Για παιδιά μεγάλων τάξεων του Δημοτικού.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Τάκης Λάζος, MSc Φυσικός, Εκπαιδευτικός στο 26ο ΓΕΛ Αθηνών

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

Αναγνώσεις «Εκτός Τόπου και Χρόνου»

 

Μιχάλης Γκανάς, Γυάλινα Γιάννενα – 17.01.2015  Ώρα: 12.00

Μισάωρες αναγνώσεις που μας μεταφέρουν μέσα από μια ιστορία σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. «Χάραζε ο τόπος με βουνά πολλά κι ανάτελλε τα ζωντανά του, καλούς ανθρώπους και κακούς, νυφίτσες, αλεπούδες, μια λίμνη ως κόρην οφθαλμού και κάστρα πατημένα».

Ανάγνωση: Μιχάλης Γκανάς, ποιητής και στιχουργός

 

 

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους


Συναυλία Τσέπης – 18.01.2015,  Ώρα 18.00

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου η Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος) και ο Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) ερμηνεύουν αγαπημένες μελωδίες που εξακολουθούν να γοητεύουν το κοινό έως τις μέρες μας σε μία συναυλία τσέπης με αποσπάσματα από διάσημες οπερέτες.

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

 

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Σχετικές ειδήσεις
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μας ταξιδεύει στον κόσμο της Μουσικής, του Θεάτρου και της 7ης Τέχνης
12.07.2016 11:32
Tο διάστημα 12 - 17 Ιουλίου 2016, οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να παρακολουθήσουν μία παιδική παράσταση, μια συναυλία με την Nalyssa Green και την υπαίθρια προβολή της ταινίας “Sullivan’s Travels”.
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις εκδηλώσεις για το κοινό και τον Ιούλιο
01.07.2016 11:44
Το διάστημα 2 - 5 Ιουλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία συναυλία τζαζ, ένα γκαλά όπερας, συναντήσεις & εργαστήρια γιόγκα για ενήλικες, καθώς και μαθήματα ενός αφροβραζιλιάνικου χορού για παιδιά.
Metamorphosis: Οι μουσικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
01.06.2016 16:32
Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας με τον χώρο. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει η Μουσική, με τη συμμετοχή 14 ξεχωριστών προγραμμάτων συναυλιών, διαδραστικών εργαστηρίων, και παραστάσεων. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια.
Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 11:23
Για το διάστημα 1 με 5 Ιουνίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διαλέξεις, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.