Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα στοιχειώδη: έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Τα στοιχειώδη: έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει στους χώρους της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς την τελευταία ζωγραφική ενότητα του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο “τα στοιχειώδη”.


Η έκθεση την οποία θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στις 7.30 μμ. παρουσιάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον ώστε να εισάγει τον θεατή σε μια μυητική διέλευση προς το φως μιας λιτής ευημερίας.


Τα έργα είναι ζωγραφισμένα πάνω σε σανίδια από ορεινές γέφυρες, προορισμένες να υπερβαίνουν δυσκολίες, να ανοίγουν δρόμο, να ενώνουν ανθρώπους, να μας οδηγούν σε ένα πέραν. Με αυτή την έκθεση ο Χρήστος Μποκόρος παροτρύνει να ξαναβρούμε το μέτρο στην καθημερινή μας ζωή. “Η στενότητα και το μήκος των έργων επισημαίνουν τη στενότητα και το μήκος της οδού που διαβαίνουμε ως την απέναντι όχθη. Στους καιρούς που ζούμε, με τον ρυθμό της εποχής μας και των αγορών, που μας αναγκάζουν να σωρεύουμε συνεχώς νέα πράγματα, η έκθεση αυτή μας καλεί να απαλλαγούμε απ’ τα περιττά, να ξαναβρούμε τη συνάφεια με τον ουρανό και τη γη, να ονομάσουμε την ταυτότητά μας”.


“Τα στοιχειώδη” αφού παρουσιάστηκαν πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη ταξίδεψαν στην Πορτογαλία, όπου εκτέθηκαν για τρεις μήνες στο Ίδρυμα Dom Luis Primeiro του Κασκάις, παραθέρισαν στην Ερμούπολη της Σύρου κι έρχονται να επαναβαπτιστούν στη γενέτειρα του ζωγράφου το Αγρίνιο, πριν συνεχίσουν την περιοδεία τους.


Με αφορμή την έκθεση κυκλοφόρησε πρόσφατα ειδική έκδοση που περιλαμβάνει λεπτομερειακά τα έργα και εκτενή κείμενα του καλλιτέχνη.

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο: Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
22.09.2016 14:25
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 11.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Ανθρωπογραφίες: έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
28.03.2016 11:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» διοργανώνουν την έκθεση «Ανθρωπογραφίες» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.