Η Οικογενειακή Υπόθεση της Αγγελικής Αριστομενοπούλου διαγωνίζεται στην κατηγορία Μουσική και Θέαμα στην 28η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ οπτικοακουστικών προγραμμάτων Fipa που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

To ντοκιμαντέρ Οικογενειακή Υπόθεση αφορά στη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, όπως περιγράφεται μέσα από τη ζωή των Ξυλούρηδων. Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν -για τη ζωή τους και για τη μουσική τους- όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;

Αυτή η ένταση, μεταξύ παράδοσης και ανανέωσης, παρελθόντος και μέλλοντος, συνθέτει μια σύγχρονη ιστορία που αφορά ένα παγκόσμιο κοινό.

Η παραγωγή ανήκει στην Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της ΕΕ. Η διανομή της ταινίας ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.

Στο ίδιο φεστιβάλ εκτός διαγωνιστικού, θα προβληθεί στην κατηγορία Δημιουργικό  Ντοκιμαντέρ, το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου Agora, μια ταινία-κιβωτός της ελληνικής κρίσης. Το Agora εγκλείει στα τέσσερα χρόνια έρευνας και παραγωγής του, τη μακροχρόνια παρακολούθηση της ζωής συγκεκριμένων ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές τάξεις, καθώς και κομβικά πολιτικά γεγονότα με βαθιές, τραυματικές επιπτώσεις στις ζωές των Ελλήνων. Παρουσιάζει με κριτικό βλέμμα τοποθετήσεις από σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής σκηνής.To ντοκιμαντέρ είναι μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ της Small Planet (Ελλάδα), της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης (WDR) και του Al Jazeera Arabic.

Στη διοργάνωση του Fipa συγκεντρώνονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.

Είναι η γιορτή της δημιουργίας, πλουσιότερη κάθε χρόνο σε μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και ιστορίες που απαρτίζουν την «αφρόκρεμα» του οπτικοακουστικού κόσμου. Για πέντε ημέρες, το Fipa ταξιδεύει από τη μια χώρα στην άλλη και από ήπειρο σε ήπειρο.