“Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα”, “Πού να πάμε”, “Ποιος έχει λόγο στην αγάπη”, “Έπαψες αγάπη να θυμίζεις”, “Είναι η αγάπη πόλεμος”… Αυτά είναι μόνο μία γεύση από τις αγαπημένες μελωδίες που άκουσαν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, όπου παρακολούθησαν σε μια μοναδική βραδιά, τον Φίλιππο Πλιάτσικα να ερμηνεύει μαζί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, τον Rudolf Schenker, την Liset Alea και τον Μπάμπη Στόκα μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια.

Η παράσταση αυτή ηχογραφήθηκε και έτσι έρχεται στα χέρια σας αυτό το CD, όπου έχουν καταγραφεί οι ωραιότερες στιγμές αυτής της βραδιάς.

Με ξεχωριστή δυναμική και με τελείως άλλη μουσική χροιά, τα 60 κλασικά όργανα μιας από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής της Πράγας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Friedemann Riehle, σκορπίζουν ήχους που προκαλούν συγκίνηση, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου. Όταν η ροκ συναντά την κλασική μουσική, τότε το άκουσμα αλλάζει και γίνεται δυναμικό, εκκεντρικό αλλά και ρομαντικά μελωδικό.

Ιδιαίτερες στιγμές αυτής της έκδοσης, το ντουέτο-έκπληξη με τον RUDOLF SCHENKER των Scorpions στο τραγούδι “Love is the Answer” και το ντουετο με την LISET ALEA– τη φωνή των NOUVELLE VAGUE) στο “THE OTHER SIDE OF BLUE” με τη σφραγίδα του Οδυσσέα Ιωάννου στους ελληνικούς στίχους.

Μια μοναδική καλλιτεχνική βραδιά, μια σπάνια και ιδιαίτερη δισκογραφική έκδοση!

PRAGUE PHILHARMONIC ORCHESTRA

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας με διευθυντή τον Γερμανό Friedemann Riehle, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Κατέχει εξέχουσα θέση στις ηχογραφήσεις κινηματογραφικής μουσικής, με πάνω από 100 κυκλοφορίες soundtracks. Ηχογραφεί για labels όπως Decca, EMI, Sony BMG, κ.α. και έχει συνεργαστεί με επιφανείς προσωπικότητες του κινηματογράφου, μεταξύ άλλων με τον συνθέτη Elmer Bernstein και τους σκηνοθέτες David Lynch και Roman Polanski. Μεγάλοι σταρ του κλασικού ρεπερτορίου, όπως η τσελίστα Sol Gabetta και οι τενόροι Jonas Kaufmann και Salvatore Licitra, έχουν ηχογραφήσει με την ορχήστρα. Για να ενσωματώσει τη σύγχρονη μουσική στο κλασικό ρεπερτόριο, ο Riehle συχνά διευθύνει κονσέρτα με κλασικά ροκ έργα, όπως των Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, ενώ η ορχήστρα συνεργάστηκε για μια σειρά συναυλιών με τον front man των Deep Purple, Ian Gillan.