Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το σύνολο Artéfacts live στο Θέατρο Πόρτα

Το σύνολο Artéfacts live στο Θέατρο Πόρτα

Το σύνολο ARTéfacts επιλέγει στη δεύτερη συναυλία του στο Θέατρο Πόρτα, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, να παρασύρει το κοινό σε ένα ηλεκτροακουστικό μουσικό ταξίδι.


Ένα ηλεκτροακουστικό μουσικό ταξίδι, το οποίο αφορμάται από τις νέες δυνατότητες που προσέφεραν οι εφευρέσεις των Thomas Edisson (μικρόφωνα, φωνογράφος) και Fritz Pfleumer (μαγνητοταινία), στον χώρο της μουσικής τεχνολογίας και που συνέβαλαν στην ώθηση πολλών συνθετών ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα να πειραματιστούν με όποιο νέο τεχνολογικό μέσο μπορούσαν να ενσωματώσουν στο έργο τους.


Σε μια αντίστοιχη προσπάθεια το σύνολο ARTefacts μπαίνει στην «πρίζα» και παρουσιάζει έργα που απαιτούν τη συνεργασία και το συντονισμό των μουσικών εκτελεστών με ηλεκτρονικά μέσα και κυρίως με τη χρήση της μαγνητοταινίας.

 

Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, η μαγνητοταινία αποτελώντας το νέο μέσο αναπαραγωγής ήχου κέντρισε το ενδιαφέρον των συνθετών, οι οποίοι ανακαλύπτοντας κάποιες νέες τεχνικές επεξεργασίας της, κατάφεραν να δημιουργήσουν πρωτόγνωρα ηχητικά αποτελέσματα για την εποχή, εμπνέοντας ολόκληρες γενιές συνθετών να πειραματιστούν και να συνθέσουν έργα για ηλεκτρονικά μέσα, ενσωματώνοντας στα ηχητικά τους τοπία και τον ακουστικό ήχο των κλασσικών οργάνων.


Συμμετέχουν οι:

Ai Motohashi-Σιδέρη - πιάνο
Guido de Flaviis - σαξόφωνο
Σπύρος Τζέκος - κλαρινέτο
Λαέρτης Κοκολάνης - βιολί
Μάριος Δαπέργολας - βιόλα
Κώστας Σερεμέτης - κρουστά
Θοδωρής Βαζάκας - κρουστά
Λουίζος Ασλανίδης - βίντεο

Σχετικές ειδήσεις
Είδη γερμανικού έρωτα με τη Νέλλη Μαυροειδή στο Θέατρο Πόρτα
25.01.2017 12:19
Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, τη Νεφέλη Μαυροειδή, η οποία θα παρουσιάσει έργα των Strauss, Mendelssohn, Jost.
Συναυλία του ΚΜΣΤ με το Transcription Ensemble στο Κρατικό Μουσείο Manege
04.01.2017 11:45
Το έργο Ελλήνων συνθετών του 20ου αιώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φιλότεχνοι της Αγίας Πετρούπολης από το μουσικό σύνολο ‘Transcription Ensemble’ στο Κρατικό Μουσείο Manege, τη Δευτέρα 9 Ιανουάριου 2017, στις 19:00, τελευταία ημέρα της έκθεσης «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα».
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.