Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Το σύνολο Artéfacts live στο Θέατρο Πόρτα

Το σύνολο Artéfacts live στο Θέατρο Πόρτα

Το σύνολο ARTéfacts επιλέγει στη δεύτερη συναυλία του στο Θέατρο Πόρτα, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, να παρασύρει το κοινό σε ένα ηλεκτροακουστικό μουσικό ταξίδι.


Ένα ηλεκτροακουστικό μουσικό ταξίδι, το οποίο αφορμάται από τις νέες δυνατότητες που προσέφεραν οι εφευρέσεις των Thomas Edisson (μικρόφωνα, φωνογράφος) και Fritz Pfleumer (μαγνητοταινία), στον χώρο της μουσικής τεχνολογίας και που συνέβαλαν στην ώθηση πολλών συνθετών ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα να πειραματιστούν με όποιο νέο τεχνολογικό μέσο μπορούσαν να ενσωματώσουν στο έργο τους.


Σε μια αντίστοιχη προσπάθεια το σύνολο ARTefacts μπαίνει στην «πρίζα» και παρουσιάζει έργα που απαιτούν τη συνεργασία και το συντονισμό των μουσικών εκτελεστών με ηλεκτρονικά μέσα και κυρίως με τη χρήση της μαγνητοταινίας.

 

Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, η μαγνητοταινία αποτελώντας το νέο μέσο αναπαραγωγής ήχου κέντρισε το ενδιαφέρον των συνθετών, οι οποίοι ανακαλύπτοντας κάποιες νέες τεχνικές επεξεργασίας της, κατάφεραν να δημιουργήσουν πρωτόγνωρα ηχητικά αποτελέσματα για την εποχή, εμπνέοντας ολόκληρες γενιές συνθετών να πειραματιστούν και να συνθέσουν έργα για ηλεκτρονικά μέσα, ενσωματώνοντας στα ηχητικά τους τοπία και τον ακουστικό ήχο των κλασσικών οργάνων.


Συμμετέχουν οι:

Ai Motohashi-Σιδέρη - πιάνο
Guido de Flaviis - σαξόφωνο
Σπύρος Τζέκος - κλαρινέτο
Λαέρτης Κοκολάνης - βιολί
Μάριος Δαπέργολας - βιόλα
Κώστας Σερεμέτης - κρουστά
Θοδωρής Βαζάκας - κρουστά
Λουίζος Ασλανίδης - βίντεο

Σχετικές ειδήσεις
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.
Ακύρωση - The Wonderfall Quartet live στο Θέατρο Πόρτα
18.02.2016 10:20
Το θέατρο Πόρτα φιλοξενεί τους The Wonderfall Quartet για μία συναυλία την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες. - Η συναυλία ακυρώνεται
Το Κουαρτέτο Qua’SH live στο Θέατρο Πόρτα
02.02.2016 10:17
Το Κουαρτέτο Qua’SH, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πόρτα, ανιχνεύει τις συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο τριών πολύ σημαντικών νεότερων συνθετών (Michael Kamen, Nicola Piovani και René Aubry), που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.