Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη - Τοπία, Ποίηση & η Ποιητική της Δράσης: Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Πειραματισμού στο SourLiBooM

Θεσσαλονίκη - Τοπία, Ποίηση & η Ποιητική της Δράσης: Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Πειραματισμού στο SourLiBooM

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Πειραματισμού με τίτλο  «Θεσσαλονίκη: Τοπία, Ποίηση & η Ποιητική της Δράσης» θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM από Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και για πέντε συναντήσεις.

 

Με αφορμή ποιήματα Θεσσαλονικέων Ποιητών, που αναφέρονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) από όλα τα πεδία της Τέχνης καλούνται να εξερευνήσουν λέξεις και εικόνες και να εμπνευστούν ένα δικό τους πρότζεκτ μέσα από ασκήσεις και δράσεις που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον ευρύτερο χώρο των παρασταστικών τεχνών (θέατρο, αφήγηση , performance). Η ενεργή ενασχόληση με την καλλιτεχνική έρευνα, η εξερεύνηση της σημασίας του χώρου και του χρόνου στην καλλιτεχνική δημιουργία, η σύνθεση και η αφαίρεση ως τεχνική και τέχνη, η εναλλακτική ενασχόληση με ένα οικείο πεδίο τέχνης και ο «επί χάρτου» σχεδιασμός ενός πρότζεκτ/καλλιτεχνήματος είναι μερικές από τις βασικές θεματικές του εργαστηρίου.

 

Εισηγήτρια: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

 

Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου σε θεατρικά εργαστήρια της πόλης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνοθεσία Θεάτρου (MA Theatre Directing, Essex University, Αγγλία και GITIS University, Ρωσία) και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών στο Γκέτεμποργκ (MFA Contemporary Performing Arts, University of Gothenburg, Σουηδία). Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM κι εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια ως σκηνοθέτης, ηθοποιός , performer και δασκάλα θεάτρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει παρουσιάσει κι έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και performance στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικές ειδήσεις
Τα μυστικά του Παραμυθά με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
30.01.2017 10:28
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός συνεχίζουν το εργαστήρι αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του Παραμυθά, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.
Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ ο Γιώργος Κουμεντάκης
29.12.2016 17:17
Με σημερινή απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναλαμβάνει –από 3 Φεβρουαρίου οπότε και λήγει η θητεία του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη - ο διεθνούς φήμης συνθέτης και μέχρι τώρα Υπεύθυνος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης.
Εργαστήρι αφήγησης, μυθολογίας και επικού λόγου με τη Μάνια Μαράτου στο SourLiBooM
13.09.2016 11:35
Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM με χαρά φιλοξενεί το Εργαστήρι για την αφήγηση, τη μυθολογία και τον επικό λόγο με την καταξιωμένη αφηγήτρια Μάνια Μαράτου.
Προκήρυξη θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής
25.07.2016 14:25
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής, άρχισε στις 22 Ιουλίου 2016 και λήγει στις 22 Αυγούστου 2016.
Διαγωνισμός θέσεων μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ
07.04.2016 12:39
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση έξι (6) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού.