Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη - Τοπία, Ποίηση & η Ποιητική της Δράσης: Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Πειραματισμού στο SourLiBooM

Θεσσαλονίκη - Τοπία, Ποίηση & η Ποιητική της Δράσης: Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Πειραματισμού στο SourLiBooM

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Πειραματισμού με τίτλο  «Θεσσαλονίκη: Τοπία, Ποίηση & η Ποιητική της Δράσης» θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM από Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και για πέντε συναντήσεις.

 

Με αφορμή ποιήματα Θεσσαλονικέων Ποιητών, που αναφέρονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) από όλα τα πεδία της Τέχνης καλούνται να εξερευνήσουν λέξεις και εικόνες και να εμπνευστούν ένα δικό τους πρότζεκτ μέσα από ασκήσεις και δράσεις που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον ευρύτερο χώρο των παρασταστικών τεχνών (θέατρο, αφήγηση , performance). Η ενεργή ενασχόληση με την καλλιτεχνική έρευνα, η εξερεύνηση της σημασίας του χώρου και του χρόνου στην καλλιτεχνική δημιουργία, η σύνθεση και η αφαίρεση ως τεχνική και τέχνη, η εναλλακτική ενασχόληση με ένα οικείο πεδίο τέχνης και ο «επί χάρτου» σχεδιασμός ενός πρότζεκτ/καλλιτεχνήματος είναι μερικές από τις βασικές θεματικές του εργαστηρίου.

 

Εισηγήτρια: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

 

Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου σε θεατρικά εργαστήρια της πόλης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνοθεσία Θεάτρου (MA Theatre Directing, Essex University, Αγγλία και GITIS University, Ρωσία) και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών στο Γκέτεμποργκ (MFA Contemporary Performing Arts, University of Gothenburg, Σουηδία). Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM κι εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια ως σκηνοθέτης, ηθοποιός , performer και δασκάλα θεάτρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει παρουσιάσει κι έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και performance στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
07.12.2016 10:08
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός, στο πλαίσιο της Διεθνούς σχολής προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης 2016-2017, διοργανώνουν μια σειρά εργαστηρίων αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του παραμυθά.
Εργαστήρι αφήγησης, μυθολογίας και επικού λόγου με τη Μάνια Μαράτου στο SourLiBooM
13.09.2016 11:35
Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM με χαρά φιλοξενεί το Εργαστήρι για την αφήγηση, τη μυθολογία και τον επικό λόγο με την καταξιωμένη αφηγήτρια Μάνια Μαράτου.
Προκήρυξη θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής
25.07.2016 14:25
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής, άρχισε στις 22 Ιουλίου 2016 και λήγει στις 22 Αυγούστου 2016.
Διαγωνισμός θέσεων μονίμου καλλιτεχνικού προσωπικού της ΚΟΑ
07.04.2016 12:39
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση έξι (6) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού.
Εικαστικό εργαστήρι με τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο στο Μουσείο Βορρέ
09.12.2015 16:23
Το Μουσείο Βορρέ, σας προσκαλεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 11:30 σε ένα εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας για όλη την οικογένεια υπό την καθοδήγηση του πολυτάλαντου εικονογράφου, δημιουργού comics και εικαστικού Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου.