Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Δανάη Καρά και Kroger Quartet in concert

Δανάη Καρά και Kroger Quartet in concert
H βραβευμένη διεθνώς ελληνίδα πιανίστα Δανάη Καρά συναντά το δανέζικο Κουαρτέτο Εγχόρδων Κρόγκερ για μια μουσική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής…

Η μοναδική αυτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Σειράς Μουσικές Βραδιές , θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους της μουσικής να απολαύσουν την ερμηνεία του Κουϊντέτου για πιάνο και έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα, έργο 44 του Ρόμπερτ Σούμαν στο πρώτο μέρος της συναυλίας, καθώς και του Κουαρτέτου εγχόρδων σε φα ελάσσονα, έργο 5 του Καρλ Νίλσεν στο δεύτερο και τελευταίο μέρος.

Το Kroger Quartet ιδρύθηκε το 1999 στην Κοπεγχάγη και αμέσως ξεχώρισε στα διεθνή μουσικά φεστιβάλ της Αγγλίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Τσεχίας και των ΗΠΑ. Το 2006 κέρδισε τον τίτλο των «Καλλιτεχνών της Νέας Σκηνής» από τον οργανισμό προώθησης της σύγχρονης δανέζικης μουσικής παραγωγής SNYK.

Η Δανάη Καρά σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών  παίρνοντας  Δίπλωμα Πιάνου και Πρώτο Βραβείο και  ταυτόχρονα Δίπλωμα Ανώτερων Θεωρητικών και Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας. Από το Ωδείο Αθηνών της απενεμήθη η τιμητική διάκριση \"Χρυσό Μετάλλιο Ι. & Α. Συγγρού. Κατόπιν σπούδασε στη φημισμένη Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης όπου δίδαξε ως βοηθός καθηγητή

Στην εκτενή δισκογραφία της συναντάμε   έργα των Καλομοίρη, Κωνσταντινίδη, Σφέτσα, Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Σισιλιάνου, Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα καθώς και των De Falla, Brahms, Cimarosa, Mendelssohn.


Σχετικές ειδήσεις
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Το Zz Jazz Quartet live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.03.2016 12:46
Σε ασυνήθιστες και πρωτότυπες διαδρομές θρυλικών έργων της τζαζ προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης το Zz Jazz Quartet, το οποίο θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.
The Carnival Concert από την Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
04.03.2016 12:27
Το Σάββατο 12 Μαρτίου η «MOYSA» – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – παρουσιάζει διάσημα έργα και μουσική από γνωστές και αγαπημένες ταινίες, με έναυσμα, τις απόκριες.