Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

The Dead Brothers live @ Tin Pan Alley

The Dead Brothers live @ Tin Pan Alley

Το Tin Pan Alley υποδέχεται live στις 17 Ιανουαρίου 2015 την πιο ιδιαίτερη funeral band THE DEAD BROTHERS.

 

Ποιοι είναι οι Dead Brothers?

Ένα σουρεαλιστικό μουσικό κουστούμι, ήρωες του κόμικ Penny Arcade από το Μπίσμαρκ της βόρειας Ντακότα, καρναβαλικές ατραξιόνς στο PT Barnum τσίρκο ή απορρίματα του Άδη?

 

Ίσως μια πιο προσεκτική ματιά στη μουσική τους να ρίξει φως σ’αυτή την έρευνα...

 

Το μουσικό σύμπαν των "Νεκρών Αδελφών" τα έχει όλα: συγκρούσεις bluegrass μουσικής με πένθιμους ήχους από νεκρώσιμες τελετές των Βαλκανίων και τον Jimmy Rodgers να χορεύει με Bauhaus και Ελβετική βουκολική λαϊκή μουσική δημιουργώντας το soundtrack για ένα σκληρό φιλμ νουάρ.

 

Μπερδευτήκατε? Ωραία!

 

Οι Dead Brothers γνωρίζουν ότι ένα μυστικό είναι πολύ πιο σαγηνευτικό από την αλήθεια...και δεν αφήνουν ποτέ την αλήθεια να μπει στη μέση μιας καλής ιστορίας.

 

Το οποίο μας φέρνει στο παρόν...

 

Ο θρύλος λέει πως οι «Αδελφοί» συγκεντρώθηκαν πρόσφατα σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα Ελβετικά βουνά και αφού γέμισαν με περίεργο κρασί και δυνατά ποτά, έφτιαξαν ένα δίσκο που συγχωνεύει τους κόσμους των Richard Wagner, Dashiell Hammet και Georges Brassens.

 

Δεν θα πάρει καιρό για να εισέλθουν στη σκηνή οι αναλυτές και να αναρωτηθούν:

Είναι jazz?

Είναι blues?

Είναι avant-garde folk?

Ή είναι απλά rock ‘n roll?

Η απάντηση είναι: NΑΙ!

Είναι όλα αυτά σφιχτά τυλιγμένα σε ένα μικρό εξωτικό πακέτο.

 

Για τους Dead Brothers τίποτα δεν είναι ιερό και όλα είναι βλάσφημα ... ή τίποτα δεν είναι βλάσφημο και όλα ιερά?

 

Έτσι όταν κάποτε ο καλός Κύριος καθίσει να πιει μερικά ποτήρια Escorial μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς και το φως είναι σωστό μπορεί να δεις τους Dead Brothers να βγάζουν το  πιάνο τους, το κοντραμπάσο τους, το μπάντζο τους, την ηλεκτρική κιθάρα τους και να τραγουδήσουν κόβοντας τον κεντρικό δρόμο της πόλης σου, καθισμένοι σε ένα ξύλινο μπαρ του Marquis de Sade , κρατώντας ψηλά τα ποτήρια με το Escorial και κάνοντας πρόποση προς τον ουρανό, προτού ανέβουν στη σκηνή και σε αποπλανήσουν σε ένα κόσμο αγάπης, πόνου και μαγείας.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Οι Dead Can Dance εμπνέονται από την υποψηφιότητα της Ελευσίνας για ΠΠτΕ 2021!
09.11.2016 13:26
Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική (αρχαία & Βυζαντινή).
Σπύρος Παναγιωτόπουλος & Brothers from another mother στο Τρένο στο Ρουφ
28.06.2016 14:00
Με εκλεκτές τζαζ μελωδίες πλημμυρίζει η Αποβάθρα την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 από έναν παλιό γνώριμο jazzman του Τρένου στο Ρουφ, τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο και τους Brothers from another mother.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Ο Marc Perrenoud και το τρίο του live στο metamatic:taf
12.05.2016 15:40
Tο metamatic:taf υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό Marc Perrenoud την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 21.30, σε ένα μοναδικό live με το Marc Perrenoud Trio.