Το Tin Pan Alley υποδέχεται live στις 17 Ιανουαρίου 2015 την πιο ιδιαίτερη funeral band THE DEAD BROTHERS.

Ποιοι είναι οι Dead Brothers?

Ένα σουρεαλιστικό μουσικό κουστούμι, ήρωες του κόμικ Penny Arcade από το Μπίσμαρκ της βόρειας Ντακότα, καρναβαλικές ατραξιόνς στο PT Barnum τσίρκο ή απορρίματα του Άδη?

Ίσως μια πιο προσεκτική ματιά στη μουσική τους να ρίξει φως σ’αυτή την έρευνα…

Το μουσικό σύμπαν των “Νεκρών Αδελφών” τα έχει όλα: συγκρούσεις bluegrass μουσικής με πένθιμους ήχους από νεκρώσιμες τελετές των Βαλκανίων και τον Jimmy Rodgers να χορεύει με Bauhaus και Ελβετική βουκολική λαϊκή μουσική δημιουργώντας το soundtrack για ένα σκληρό φιλμ νουάρ.

Μπερδευτήκατε? Ωραία!

Οι Dead Brothers γνωρίζουν ότι ένα μυστικό είναι πολύ πιο σαγηνευτικό από την αλήθεια…και δεν αφήνουν ποτέ την αλήθεια να μπει στη μέση μιας καλής ιστορίας.

Το οποίο μας φέρνει στο παρόν…

Ο θρύλος λέει πως οι «Αδελφοί» συγκεντρώθηκαν πρόσφατα σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα Ελβετικά βουνά και αφού γέμισαν με περίεργο κρασί και δυνατά ποτά, έφτιαξαν ένα δίσκο που συγχωνεύει τους κόσμους των Richard Wagner, Dashiell Hammet και Georges Brassens.

Δεν θα πάρει καιρό για να εισέλθουν στη σκηνή οι αναλυτές και να αναρωτηθούν:

Είναι jazz?

Είναι blues?

Είναι avant-garde folk?

Ή είναι απλά rock ‘n roll?

Η απάντηση είναι: NΑΙ!

Είναι όλα αυτά σφιχτά τυλιγμένα σε ένα μικρό εξωτικό πακέτο.

Για τους Dead Brothers τίποτα δεν είναι ιερό και όλα είναι βλάσφημα … ή τίποτα δεν είναι βλάσφημο και όλα ιερά?

Έτσι όταν κάποτε ο καλός Κύριος καθίσει να πιει μερικά ποτήρια Escorial μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς και το φως είναι σωστό μπορεί να δεις τους Dead Brothers να βγάζουν το  πιάνο τους, το κοντραμπάσο τους, το μπάντζο τους, την ηλεκτρική κιθάρα τους και να τραγουδήσουν κόβοντας τον κεντρικό δρόμο της πόλης σου, καθισμένοι σε ένα ξύλινο μπαρ του Marquis de Sade , κρατώντας ψηλά τα ποτήρια με το Escorial και κάνοντας πρόποση προς τον ουρανό, προτού ανέβουν στη σκηνή και σε αποπλανήσουν σε ένα κόσμο αγάπης, πόνου και μαγείας.