Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
Να θυμηθώ να μην ξεχάσω
Δημοσίευση: Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015 11:02
Να θυμηθώ να μην ξεχάσω

Τώρα που αρχίζει μια καινούργια χρονιά κι έγινε η όποια αποτίμηση της προηγούμενης να θυμηθώ να μην ξεχάσω να σημειώσω και τη λίστα με τους μικρούς στόχους και τα μικρά θέλω του 2015…

 

Να κάνω ποδαρικό στα καινούργια άλμπουμ του 2015 με το νέο άλμπουμ των Waterboys “Modern Blues” που κυκλοφορεί όπου να’ναι. Στις 19 Ιανουαρίου.

 

Να κάνω ποδαρικό στην καινούργια συναυλιακή χρονιά με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο στις «Τρίτες Παράλληλες» του Θεάτρου Πόρτα στις 20 Ιανουαρίου. Πάνε πολλοί μήνες από την τελευταία εμφάνιση του Μπάμπη στην Αθήνα και ποιος ξέρει πότε θα είναι η επόμενη.

 

Να μην ξεχάσω να τηλεφωνήσω και να κανονίσω ένα καφέ με τον Δημήτρη, την Βαρβάρα, τον Σωτήρη, τον Αντώνη, τον Άκη, την Σάρα (αν δεν είναι Βερολίνο), τον Στέλιο (αν δεν λείπει κι αυτός), τον Στυλιανό, την Αθηνά (πόσα χρόοοονια περάσανε;), τον Στάθη, τον Μανώλη και όλους εκείνους τους μουσικούς που στο παρελθόν έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι μας και οι μουσικές μας – δημιουργικά και όμορφα - σε διάφορες συνεργασίες αλλά που ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) δεν προλαβαίνουμε να κάτσουμε να τα πούμε σαν άνθρωποι.

 

Να θυμηθώ να μην ξεχάσω να οργανώσω όλο αυτό το υλικό με τα αδισκογράφητα τραγούδια που βρίσκονται στο συρτάρι μου.

 

Να θυμηθώ να αρχειοθετήσω τις σημειώσεις του πρόσφατου άλμπουμ που έκανα παραγωγή και κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο. Μια Ανάσα Δρόμος …  

 

Να μην ξεχάσω να διορθώσω τα παροράματα που εντόπισα στην παρτιτούρα της ορχήστρας του έργου μου που έπαιξε η Καμεράτα στο πλαίσιο του project “Δισ-Αρμονία». Όσο τα κοιτάς αυτά τα πράγματα, τόσο βρίσκεις.  

 

Οπωσδήποτε να μην ξεχάσω να πάω στο Αστεροσκοπείο, αλλά και μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας,  πριν φύγουν για δύο χρόνια αρκετά εκθέματα  (θα ταξιδέψουν σε άλλα μουσεία του κόσμου). Να πάω μαζί με τα παιδιά εννοείται. Τρελαίνονται για κάτι τέτοια.

 

Κι εκείνο το βιβλίο που είχε γράψει πριν λίγα χρόνια ο David Byrne; Ακόμη δεν το έχω παραγγείλει. Πως το έλεγαν; Ή μήπως δεν ήταν και τόσο λίγα χρόνια τελικά; Let’s Google: πάλι καλά… Σεπτέμβριο 2012 κυκλοφόρησε. “How Music Works” ! Έλα μου ντε…

 

Να θυμηθώ να μην ξεχάσω τι μας έφερε ως εδώ…

 

Να θυμηθώ πως μόλις συνειδητοποιήσω κάποια στιγμή στην πορεία του 2015 ότι πολλά από τα πράγματα αυτής της λίστας δεν έγιναν, να μην κάτσω να σκάσω αλλά να προχωρήσω παρακάτω. 

Να μην ξεχάσω …

Να κοιμηθώ μ’ένα βιβλίο, να σου αγοράσω ένα πλοίο1

 

Κάποτε εγώ κι εσύ/θα βγούμε δεν μπορεί/ κάτω στη θάλασσα2

 

Να δω όλες τις γειτονιές που αλώνιζα μικράκι, να θυμηθώ όλες τις ομορφιές που πήγαν άδικα3

 

Κλαίω απόψε σαν παιδί / αυτό περίμενα μια ζωή / Ο σπόρος βλάστησε στη γη / Σηκώνει δέντρα4

 

Καλή Χρονιά !

 

 

1 στίχοι από το «Να κοιμηθώ» του Φοίβου Δεληβοριά

2 στίχοι από το «Μέσα στη θάλασσα» των Αγγελάκα / Βελιώτη

3 στίχοι από το «Σύνεργα» του Νίκου Παπάζογλου

4 στίχοι από το «Η Γιορτή» της Μαρίας Λατσίνου που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο.  

 

Εκτύπωση
Περισσότερα
Οι άνθρωποι
23.02.2017 13:30
Μμμ… Οι άνθρωποι. Πολλά κάνουμε οι άνθρωποι. Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουμε είναι για παράδειγμα το ότι όταν ζούμε μέσα σε μία συγκεκριμένη κατάσταση πραγμάτων (καλή ή κακή) τείνουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση πραγμάτων δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν το πιστεύουμε απαραίτητα συνειδητά αυτό. Αλλά δρούμε σαν να το πιστεύουμε.
Μικρόκοσμοι
08.02.2017 12:52
Με το που ανακοινώθηκε, πριν από μια εβδομάδα περίπου, άρχισε αμέσως η γκρίνια. Είχαν ακουστεί και νωρίτερα γκρίνιες βέβαια. Όταν ανακοινώθηκε το line-up του Rockwave με Placebo, Sivert Hoyem, Evanescence και λοιπά. Αλλά με την ανακοίνωση της εμφάνισης του Nick Cave στο Eject …ξεσπάθωσαν.
Τα 100 πιο σημαντικά τραγούδια του Dylan εμείς τα ακούσαμε μεγάλοι
30.01.2017 14:54
Έρχονται στο Ωδείο. Είναι 18-19-20 χρονών. Έρχονται είτε στο δικά μου θεωρητικά μαθήματα, είτε στα μαθήματα συναδέλφων (συνήθως κάποιο μουσικό όργανο). Όλο και πιο συχνά διαπιστώνω ότι οι μουσικές αναφορές τους, τα πράγματα που αναφέρουν ως «αγαπημένα» όταν τους ρωτήσεις ή όταν το φέρει η κουβέντα, είναι μουσικές περασμένων δεκαετιών.
Περί της σημασίας της μουσικής: Μια απάντηση
13.01.2017 10:46
Τις πρώτες μέρες του έτους δημοσιεύτηκε στο Popaganda ένα άρθρο του Παναγιώτη Μένεγου με τίτλο «Φτιάχνοντας Λίστες σε μια Εποχή που η Μουσική Έχει Όλο και Λιγότερη Σημασία…»
Για κάθε πράγμα που
04.01.2017 13:03
Για κάθε πράγμα που κάνεις υπάρχει κάτι που δεν κάνεις. Αυτό έμαθα το 2016. Θα μου πεις… τώρα το έμαθες; Θα σου πω ότι το 2016 έγινε ένα κλικ μέσα μου και συνειδητοποίησα για πρώτη φορά την βαθύτερη σημασία του.
Τέλος εποχής
30.12.2016 10:31
Ας μην κρυβόμαστε. Η στήλη έμεινε στην ουσία ανενεργή όλο το φθινόπωρο που μας πέρασε. Το τελευταίο κείμενο που αναρτήθηκε αφορούσε στο “Skeleton Tree” του Nick Cave και ανέβηκε στις 12 Σεπτεμβρίου.
Σκελετοί Τραγουδιών
12.09.2016 10:44
Για το “Skeleton Tree”, το 16ο άλμπουμ στην πορεία του Nick Cave και των Bad Seeds θα έχετε ίσως ήδη διαβάσει αρκετές κριτικές , δημοσιευμένες σε εφημερίδες και site τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Δεν είναι η πρόθεση μου μέσα από αυτή τη στήλη να γράφω κριτικές κι ούτε σκοπεύω να αρχίσω να το κάνω τώρα. Υπάρχουν άλλοι πιο κατάλληλοι και πιο δοκιμασμένοι σε αυτό από εμένα.
Παράλληλα σύμπαντα
08.09.2016 11:33
Ακούω στο Spotify τη λίστα με τα charts. Τα «Κορυφαία 50 στην Ελλάδα». Το έχω βάλει να παίζει διακριτικά, σαν χαλί, ενώ κάνω μια δουλειά γραφείου την οποία βαριέμαι αλλά χρειάζεται να γίνει.