Τρεις  ξεκαρδιστικές ιστορίες, μια κωμωδία με φόντο τη Νέα Υόρκη. Το έργο του Νηλ Σάιμον Ο τέλειος εραστής ανεβαίνει στο Θέατρο Εγνατία, με τους Θεοφανία Παπαθωμά και Πασχάλη Τσαρούχα.

Το έργο γράφτηκε το 1969 και παρουσιάστηκε  με μεγάλη επιτυχία στο Broadway. Το 1972 γυρίστηκε ταινία με τους Alan Arkin και Sally Kellerman.

Ο Μπάρνεϋ Κάσμαν, ιδιοκτήτης ρεστοράν στη Νέα Υόρκη, παντρεμένος είκοσι τρία χρόνια με την ίδια γυναίκα, αποφασίζει να την απατήσει για πρώτη φορά και μάλιστα στο διαμέρισμα της μητέρας του. Αισθάνεται ότι η ζωή του είναι βαρετή, τα χρόνια περνούν χωρίς ο ίδιος να χαίρεται καμία της στιγμή, έτσι αποφασίζει, να χαρίσει στον εαυτό του μια μόνο μέρα ευχαρίστησης και μετά να επιστρέψει  και πάλι στα ίδια αλλά έχοντας  έστω και για μόνο μια στιγμή ζήσει πραγματικά.

Τι θα γίνει όμως όταν η Πολωνή γυναίκα που ψάρεψε στο εστιατόριο, πάει κατευθείαν στο ψητό, ενώ αυτός θέλει να ζήσει κάτι ρομαντικό κι αθώο;Ή όταν η πιτσιρίκα αρτίστα που τσίμπησε στο πάρκο, είναι ψυχοπαθής , μυθομανής κι οι  ιστορίες που του αφηγείται του κόβουν τα πόδια;

Μήπως θα ήταν καλύτερα με τη γυναίκα του φίλου του που τη ξέρει  12 χρόνια κι αισθάνεται και μια οικειότητα; Η μήπως η οικειότητα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα καμιά φορά;

Μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο  της μοναξιάς, της απελπισίας, των αντικαταθλιπτικών, τέσσερις άνθρωποι ενώνουν τη ζωή τους για μια στιγμή μόνο, με σκοπό την ευχαρίστηση και με αποτέλεσμα το αδιέξοδο.

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Θεοφανία Παπαθωμά

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.