Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Τέλειος Εραστής

Ο Τέλειος Εραστής
Τρεις  ξεκαρδιστικές ιστορίες, μια κωμωδία με φόντο τη Νέα Υόρκη. Το έργο του Νηλ Σάιμον Ο τέλειος εραστής ανεβαίνει στο Θέατρο Εγνατία, με τους Θεοφανία Παπαθωμά και Πασχάλη Τσαρούχα.

Το έργο γράφτηκε το 1969 και παρουσιάστηκε  με μεγάλη επιτυχία στο Broadway. Το 1972 γυρίστηκε ταινία με τους Alan Arkin και Sally Kellerman.

Ο Μπάρνεϋ Κάσμαν, ιδιοκτήτης ρεστοράν στη Νέα Υόρκη, παντρεμένος είκοσι τρία χρόνια με την ίδια γυναίκα, αποφασίζει να την απατήσει για πρώτη φορά και μάλιστα στο διαμέρισμα της μητέρας του. Αισθάνεται ότι η ζωή του είναι βαρετή, τα χρόνια περνούν χωρίς ο ίδιος να χαίρεται καμία της στιγμή, έτσι αποφασίζει, να χαρίσει στον εαυτό του μια μόνο μέρα ευχαρίστησης και μετά να επιστρέψει  και πάλι στα ίδια αλλά έχοντας  έστω και για μόνο μια στιγμή ζήσει πραγματικά.

Τι θα γίνει όμως όταν η Πολωνή γυναίκα που ψάρεψε στο εστιατόριο, πάει κατευθείαν στο ψητό, ενώ αυτός θέλει να ζήσει κάτι ρομαντικό κι αθώο;Ή όταν η πιτσιρίκα αρτίστα που τσίμπησε στο πάρκο, είναι ψυχοπαθής , μυθομανής κι οι  ιστορίες που του αφηγείται του κόβουν τα πόδια;

Μήπως θα ήταν καλύτερα με τη γυναίκα του φίλου του που τη ξέρει  12 χρόνια κι αισθάνεται και μια οικειότητα; Η μήπως η οικειότητα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα καμιά φορά;

Μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο  της μοναξιάς, της απελπισίας, των αντικαταθλιπτικών, τέσσερις άνθρωποι ενώνουν τη ζωή τους για μια στιγμή μόνο, με σκοπό την ευχαρίστηση και με αποτέλεσμα το αδιέξοδο.

Σκηνοθεσία - Μετάφραση: Θεοφανία Παπαθωμά

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

 

Σχετικές ειδήσεις
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Η Κατερίνα του Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Εγνατία
07.09.2016 16:29
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα ! Στο θέατρο Εγνατία , από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για δέκα μόνο παραστάσεις.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.
Ο Εραστής, του Χάρολντ Πίντερ, από την ομάδα Χ-Act στο Θέατρο Olvio
29.01.2016 11:13
Η ομάδα X-Act παρουσιάζει στο Θέατρο Olvio το έργο του Χάρολντ Πίντερ, Ο Εραστής.
Το κενό αυτοπροσώπως, του Άκη Δήμου στο Θέατρο Εγνατία
25.01.2016 10:16
Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τη νέα -άπαιχτη- κωμωδία του Άκη Δήμου, «Το κενό αυτοπροσώπως» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή.