Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος

Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος
Με την παράσταση χοροθεάτρου Κιθαιρώνας-Ο μυστικός κήπος συμμετέχει  στο17ο Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης φέτος το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος .

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί  στο Βουκουρέστι και στην Κλούζ της Ρουμανίας από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2008.

Μετά το Βουκουρέστι θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Η παράσταση που βασίζεται στο μύθο από τις Βάκχες του Ευριπίδη ανεβαίνει σε χορογραφία Δημήτρη Κυανίδη, δραματουργική επεξεργασία Μαρία Μυτιλινάκη, μουσική σύνθεση- επιμέλεια Χρύσανθου Χριστοδούλου και σκηνικά κοστούμια Αθανάσιου Κολαλά και πρωτοπαρουσιάστηκε   στο φεστιβάλ Διονύσου λόγος στο Θέατρο της Μαρώνειας τον Ιούλιο του 2007.

Η παράσταση  για έξι γυναίκες και έναν άντρα μεταφέρει συμβολικά τον μύθο στην πραγματικότητα της σύγχρονης γυναίκας. Η παράσταση αποφεύγει τη μεταφορά μίας και μόνης δραματουργικής αφήγησης του κειμένου των Βακχών και στέκεται σε εικόνες από τον μύθο, που αποτελούν μία προβολή των συμβολικών του στοιχείων στο σήμερα. Η ιδέα της βακχείας, όπως αυτή θα πραγματοποιούνταν τότε και σήμερα, είναι η φυγή από την πραγματικότητα της πόλης. Έτσι, οι γυναίκες ως μαινάδες βρίσκονται έγκλειστες σε ένα σύγχρονο περιβάλλον φυγής. Η παθολογία της καθεμιάς αποτελεί και μία διαφορετική πλευρά του πρίσματος της σύγχρονης γυναίκας.


Χορεύουν: Μαρλέν Βερσιούρεν, Πόλυ Βόικου, Φάνια Γρηγορίου, Σοφία Καλπενίδου, Έλενα Σγουραμάνη, Ηλίας Τσάκωνας, Πένυ Χριστοπούλου

.
.


Σχετικές ειδήσεις
To ΚΘΒΕ στο Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης
11.11.2016 15:50
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο «Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους σε συνεργασία με Ρώσους ηθοποιούς» με θέμα «Ο πόλεμος στα έργα του Σαίξπηρ» που διοργανώνει η ΄Ενωση Θεάτρων της Ευρώπης στο Ροστόφ της Ρωσίας από 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016.
Η παράσταση Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου
04.11.2016 15:52
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Aντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού παρουσιάζει την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.
Το ΚΘΒΕ στην ομάδα ISO της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης!
02.08.2016 14:36
Στην ομάδα ISO της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκπροσωπούμενο από την ηθοποιό Αίγλη Κατσίκη.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
22.07.2016 14:16
Η παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στις 21:30.
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Conflict Zones
24.03.2016 15:33
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Conflict Zones", που υλοποιείται από την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης με την παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.