Με την παράσταση χοροθεάτρου Κιθαιρώνας-Ο μυστικός κήπος συμμετέχει  στο17ο Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης φέτος το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος .

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί  στο Βουκουρέστι και στην Κλούζ της Ρουμανίας από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2008.

Μετά το Βουκουρέστι θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Η παράσταση που βασίζεται στο μύθο από τις Βάκχες του Ευριπίδη ανεβαίνει σε χορογραφία Δημήτρη Κυανίδη, δραματουργική επεξεργασία Μαρία Μυτιλινάκη, μουσική σύνθεση- επιμέλεια Χρύσανθου Χριστοδούλου και σκηνικά κοστούμια Αθανάσιου Κολαλά και πρωτοπαρουσιάστηκε   στο φεστιβάλ Διονύσου λόγος στο Θέατρο της Μαρώνειας τον Ιούλιο του 2007.

Η παράσταση  για έξι γυναίκες και έναν άντρα μεταφέρει συμβολικά τον μύθο στην πραγματικότητα της σύγχρονης γυναίκας. Η παράσταση αποφεύγει τη μεταφορά μίας και μόνης δραματουργικής αφήγησης του κειμένου των Βακχών και στέκεται σε εικόνες από τον μύθο, που αποτελούν μία προβολή των συμβολικών του στοιχείων στο σήμερα. Η ιδέα της βακχείας, όπως αυτή θα πραγματοποιούνταν τότε και σήμερα, είναι η φυγή από την πραγματικότητα της πόλης. Έτσι, οι γυναίκες ως μαινάδες βρίσκονται έγκλειστες σε ένα σύγχρονο περιβάλλον φυγής. Η παθολογία της καθεμιάς αποτελεί και μία διαφορετική πλευρά του πρίσματος της σύγχρονης γυναίκας.

Χορεύουν: Μαρλέν Βερσιούρεν, Πόλυ Βόικου, Φάνια Γρηγορίου, Σοφία Καλπενίδου, Έλενα Σγουραμάνη, Ηλίας Τσάκωνας, Πένυ Χριστοπούλου

.
.