Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου Όμηρος: Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες στη Στοά του Βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου Όμηρος: Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες στη Στοά του Βιβλίου

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης της Ιλιάδας Στάθης Λιβαθινός και οι διαπρεπέστατοι πανεπιστημιακοί Φλώρα Μανακίδου, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ιωάννης Καζάζης, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μενέλαος Χριστόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών και Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και η Μαρία Νούσια, Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό φιλόμουσο και φιλαναγνωστικό κοινό το σύγγραμμα Όμηρος: Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες, που αποτελεί μετάφραση του Cambridge Companion to Homer.


Πρόκειται για συλλογικό έργο που αρχικά εκδόθηκε στα αγγλικά από το Cambridge University Press με τη συνεργασία μιας διεθνούς ομάδας κορυφαίων ομηριστών και συγκριτολόγων υπό την επιμέλεια του Robert Fowler, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα αναφερθούν στη θεματολογία του συγγράμματος, το οποίο απευθύνεται κατ' αρχάς σε φοιτητές φιλολογίας και γενικότερα σε όλους αυτούς που διδάσκουν Όμηρο στο σχολείο, αλλά ενδιαφέρει βαθιά και κάθε λάτρη της λογοτεχνίας και της ιστορίας του πολιτισμού, καθώς παρουσιάζει με συστηματικό και κατανοητό τρόπο τα τελευταία πορίσματα για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα της ομηρικής έρευνας, μεταξύ των οποίων είναι οι λογοτεχνικές αρετές, τα ιδεώδη και οι συνθήκες δημιουργίας των ομηρικών επών, καθώς και η σπουδαιότητά τους για τον δυτικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η ελληνική έκδοση είναι επιμελημένη από την καθηγήτρια Φλώρα Μανακίδου και εμπεριέχει ένα επιπλέον κεφάλαιο της ιδίας, το οποίο πραγματεύεται τη θέση του Ομήρου στη διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας της νεότερης Ελλάδας.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» στην Στοά του Βιβλίου
19.12.2016 11:58
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2016 οι εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας σας προσκαλούν σε μια εορταστική βραδιά στη Στοά του Βιβλίου με αφορμή την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» του Χαράλαμπου Καρούσου.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Kαι τα τζιτζίκια ακόμα τραγουδάνε στην Στοά του βιβλίου
24.06.2016 10:40
Οι Eκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γρηγόρη Γρηγοριάδη με τίτλο Και τα τζιτζίκια ακόμα τραγουδάνε στην Στοά του βιβλίου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
“ Γιατρέ, έχω ποίηση” : Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Τζαμπούρα
08.04.2016 13:26
Οι εκδόσεις Κουκκίδα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τζαμπούρα με τίτλο “ Γιατρέ, έχω ποίηση” την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου.
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.