Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ροκ συναντά την κλασική μουσική στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά

Η ροκ συναντά την κλασική μουσική στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά

Στις 17 και 25 Ιανουαρίου 2015 καθώς και 1η Φεβρουαρίου, στον εξαίρετο πολυχώρο “Άννα & Μαρία Καλουτά” στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα, η “Dominus Orchestra”, αποτελούμενη από μία 8μελή ροκ μπάντα και μία 14μελή ορχήστρα εγχόρδων, παρουσιάζουν ένα ζωντανό μουσικό αφιέρωμα στο διασημότερο και παγκοσμίου εμβέλειας ροκ συγκρότημα της Βρετανικής μουσικής σκηνής της δεκαετίας ’70, Deep Purple. Στα φωνητικά ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Καρπαθάκης από το τηλεοπτικό διαγωνισμό "The Voice".


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τραγούδια των Deep Purple και του ιδρυτή τους, Jon Lord (1941-2012), ακούγονται από το συνδυασμό της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, των ντραμς με το ροκ όργανο (Hammond) και πλαισιώνονται από βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσα και φλάουτο.


Η σύμπραξη δύο διαφορετικών μουσικών κόσμων επί σκηνής είναι κάτι χωρίς προηγούμενο για τα Ελληνικά δεδομένα και σίγουρα αποτελεί πρόκληση για το μουσικό κοινό. Απευθύνεται σε ευρεία ηλικιακή ομάδα αλλά και ανθρώπους με διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις. Το πάντρεμα αυτών των δύο κόσμων είναι ακριβώς αυτό που κάνει το εγχείρημα τόσο μοναδικό.


Την ενορχήστρωση των κομματιών επιμελείται ο Πάνος Πολίτης, την 22μελή ορχήστρα διευθύνει ο Πέτρος Καρπαθάκης και την σκηνοθεσία κάνει ο Γιώργος Κατσούλης.


“The Dominus Orchestra”

Η “Dominus Orchestra” δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο με σκοπό το “πάντρεμα” της ροκ με την κλασική μουσική , παρουσιάζοντας σε πρώτη φάση κομμάτια του Jon Lord και του ιδρυτικού του συγκροτήματος Deep Purple στην Ελληνική μουσική σκηνή . Ο χαρακτήρας της μπάντας είναι καθαρά αφιερωματικός. Η βασική μουσική ιδέα είναι γέννημα του Πάνου Πολίτη ο οποίος με την πολύτιμη συμμετοχή των εξαίρετων συνεργατών του, Πέτρου Καρπαθάκη (δ/νση ορχήστρας) και Γιώργου Κατσούλη (σκηνοθετική επιμέλεια παράστασης, media, promotion κ.ά.) δημιούργησαν την “Dominus Orchestra” επιχειρώντας να παρουσιάσουν κάτι πρωτόγνωρο για τα εγχώρια μουσικά δεδομένα. Η επιλογή των μουσικών που συμμετέχουν έγινε με δύο βασικά κριτήρια, την κοινή τους αγάπη στο “πάντρεμα” των δύο εντελώς μουσικών διαφορετικών κόσμων, του κλασικού με του ροκ, αλλά και την κοινή πορεία και συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια με συμμετοχές σε διαφορετικά μουσικά σχήματα.

Διάρκεια 2 ώρες

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Η Mαρία Μαρκεσίνη συναντά τον Μπερτ βαν ντεν Μπρινκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 12:45
Η τζαζ ερμηνεύτρια και κλασική πιανίστα Μαρία Μαρκεσίνη έρχεται στην Ελλάδα για μια εμφάνιση στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο πλαίσιο του Κύκλου «Η ανθρώπινη φωνή».
Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου με κλασική μουσική
16.08.2016 14:07
Οι βραδιές κλασικής μουσικής στον Κήπο, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν πέρυσι στο κοινό, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στις 7, 14 και 23 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ (7/9), την Αcademica Αθηνών (14/9) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Ας υποδεχτούμε το φθινόπωρο λοιπόν με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε!
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.