Μετά την επιτυχημένη Πρεμιέρα της, η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens επιφυλάσσει δύο εξαιρετικές εμφανίσεις τον Ιανουάριο του 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η 80μελής Ορχήστρα που ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, επιχειρώντας μια ανατρεπτική, ανανεωτική και ελπιδοφόρα εμφάνιση στο μουσικό τοπίο της χώρας, θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιανουαρίου του 2015, στο concert house της, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με δύο ξεχωριστούς σολίστ, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου: τον εξάρχοντα της Ορχήστρας Όμηρο Γιαβρούμη, στις 19/1, σε έργα του Saint-Saëns (Havanaise for violin and orchestra, Op. 83 και Introduction and Rondo Capriccioso, for violin and orchestra, Op. 28) και τον κορυφαίο κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη, στις 20/1, σε κοντσέρτο Mozart (in A major, K. 622).

O κύριος κορμός του προγράμματος χτίζεται πάνω στην ευφυή σύνθεση «Dansemacabre» ενός χαρακτηριστικού συνθέτη του μουσικού ιμπρεσιονισμού, του Saint-Saëns, που περιγράφει τον μακάβριο χορό των σκελετών σε ένα νεκροταφείο, υπενθυμίζοντας αλληγορικά τη ματαιότητα οποιασδήποτε επίγειας δόξας και την καθολικότητα του θανάτου. Στην αντίπερα όχθη, ο κλασικισμός του ανυπέρβλητου Beethoven αντιστέκεται, προσφέροντας στο αποκορύφωμα των εμφανίσεων του Ιανουαρίου της MSO of Athens την περίφημη 7η Συμφωνία του, εξέχον δείγμα της δεύτερης, ιδιαίτερα δημιουργικής συνθετικής περιόδου του κορυφαίου συνθέτη.

Το Πρόγραμμα των Συναυλιών

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, στις 21:00

Saint-Saëns, Danse macabre, Op. 40
Saint-Saëns,  Havanaise, for violin and orchestra, Op.83
Introduction and Rondo Capriccioso, for violin and orchestra, Op. 28
Beethoven, Symphony No 7 in A major, Op. 92

Σολίστ: Όμηρος Γιαβρούμης
Μουσική Διεύθυνση: Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, στις 21:00



Saint-Saëns, Danse macabre, Op. 40
Mozart, Clarinet concerto in A major, K. 622
Beethoven, Symphony No 7 in A major, Op. 92

Σολίστ: Σπύρος Μουρίκης

Μουσική Διεύθυνση: Βασίλης Τσαμπρόπουλος