Μουσική / Μουσικά Νέα

Μουσική δωματίου

Στην αίθουσα συναυλιών του Ελληνικού ωδείου διοργανώνεται συναυλία με έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Ανούση.
Θα ακουστούν έργα για πιά…

Στην αίθουσα συναυλιών του Ελληνικού ωδείου διοργανώνεται συναυλία με έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Ανούση.

Θα ακουστούν έργα για πιάνο, πιάνο για τέσσερα χέρια, για δύο πιάνα και οχτώ χέρια μουσικής δωματίου, με πιανίστες τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Κωνσταντίνο Δεστούνη, την Θεώνη Παπαδημητρακοπούλου και τον  Δημήτρη Ανούση. Ενώ στο βιολί συναντάμε τον  Γιώργο Μανωλά.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Μουσική / Μουσικά Νέα

Μουσική Δωματίου

Στο πλαίσιο των 43ων Δημήτριων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ο σολίστ Χρίστος Γαλιλαίος μαζί με τον Nick Demos και την ομάδα Aris Piano Quintet μα…

Στο πλαίσιο των 43ων Δημήτριων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ο σολίστ Χρίστος Γαλιλαίος μαζί με τον Nick Demos και την ομάδα  Aris Piano Quintet μας ταξιδεύουν στην  ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη με το έργο Elegie του Demos…

Με βιολί Guiseppe Guarneri του 1705 στα χέρια του, ο τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο Georgia State University στην Αtlanta των Η.Π.Α επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του με τη διεθνή φήμη για μία και μόνη εμφάνιση στα φετινά Δημήτρια. Ο βιολιστής Χρίστος Γαλιλαίας ξεχώρισε από μικρός για τις μουσικές του ικανότητες.

Ο Χρίστος Γαλιλαίας έχει συνεργασθεί με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως οι: Δημήτρης Σγούρος, Leos Svarowsky, Ilarion Ionescu Galati, Loris Tjeknavorian, Angel Stankov, Ovidiu Balan, James Brooks Bruzzese, Αλέξανδρος Μυράτ, Olaf Koch, Βύρων Φiδετζής, Νίκος Αθηναίος, Κάρολος Τρικολίδης  Wolfgang Roegner, Brandt Fredriksen, Atis Bankas, Andris Nelsons, Miron Mihailidis, Radu Postavaru, Louis Lane, Paul Polivnick.

Σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική του καριέρα ήταν η συνεργασία του με τον Δημήτρη Σγούρο με τον οποίο εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

O Νικήτας Ντέμος (Nick Demos) γεννήθηκε το 1962 και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος μουσικών σπουδών στη σύνθεση από το Ινστιτούτο μουσικής του Κλήβελαντ και το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, όπου σπούδασε στο πλευρό του Donald Erb. Διαθέτει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη μουσική σύνθεση από τη σχολή «Jacobs School of Music» του πανεπιστημίου της Ιντιάνα όπου σπούδασε δίπλα στους Donald Erb, Eugene O\’Brien, Harvey Sollberger και John Eaton. Κατέχει πτυχίο κλαρινέτου από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στην πόλη Chapel Hill, όπου έκανε σπουδές μουσικής σύνθεσης με τον Roger Hannay.

Έργα του Ντέμου παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, οι ορχήστρες του Κλήβελαντ, της Φιλαδέλφειας, του St. Luke\’s, η ορχήστρα μουσικής δωματίου του Nashville, η συμφωνική του Nashville, η συμφωνική του Σινσινάτι, η συμφωνική του Colorado Springs, η συμφωνική του Όρεγκον και η συμφωνική ορχήστρα New World Symphony.

Το πρόγραμμα

Πρωτοβρόχι του Nick Demos σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού για βαρύτονο και πιάνο quarteto
Gabriel Faure, πιάνο quarteto σε Ντο ελάσσονα, Op.15
Τα μέλη του Aris Piano Quartet
 
Χρήστος Γαλιλαίας, βιολί
Tania Maxwell, βιόλα
Martha Gerschefski, τσέλο
Brandt Fredriksen, πιάνο

Στο έργο του Nick Demos συμμετέχει ο βαρύτονος Dwight Colem

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr