Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Χατζηνάσιος: Το χρονικό της αλώσεως

Γιώργος Χατζηνάσιος: Το χρονικό της αλώσεως
To ορατόριο του γνωστού συνθέτη παρουσιάζεται σε μία μεγαλειώδη παράσταση στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο του Μιστρά, την Τρίτη 29 Μαΐου στις 21:00.

To ορατόριο του γνωστού συνθέτη παρουσιάζεται σε μία μεγαλειώδη παράσταση στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο του Μιστρά, την Τρίτη 29 Μαΐου στις 21:00.

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς 29 Μαΐου είναι η θλιβερή επέτειος της άλωσης της Πόλης το 1453. Ούτε βεβαίως και η επιλογή του τόπου που αναβαίνει η παράσταση είναι τυχαία, αφού από το Μιστρά ξεκίνησε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Το έργο του Γιώργου Χατζηνάσιου είναι βασισμένο στο ιστορικό της αλώσεως του Γεωργίου Φρατζή και είναι ένα ρέκβιεμ για την χαμένη Βασιλεύουσα.

Το ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου έχει ο Γρηγόρης Βαλτινός , ενώ ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος υποδύεται τον Μωάμεθ. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος έχει το ρόλο του ιστοριογράφου και αφηγητή, Γεωργίου Φραντζή.

Το έργο θα ερμηνεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Χατζηνάσιου, η μικτή Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε διδασκαλία Αντώνη Κοντογεωργίου. Συμμετέχουν: Χρήστος Τσιαμούλης, Ανδρέας Σκάνδαλος, ο μικρός Δημοσθένης Χατζόπουλος και δεκαμελής ομάδα χορευτών.

Η έμμετρη και πεζή απόδοση τμημάτων του αυθεντικού κειμένου υπογράφεται από τον Τάσσο Ρούσσο, η σκηνοθεσία από τον Βασίλη Νικολαΐδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια από τον Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες από την Έφη Καρακώστα , οι φωτισμοί από την Ελευθερία Ντεκώ.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Μυστρά Παλαιολόγεια 2007.

INFO
Γιώργος Χατζηνάσιος: Το χρονικό της αλώσεως
Στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά
Τρίτη 29 Μαίου στις 21:00

Σχετικές ειδήσεις
Sold out - Ο Γιώργος Νταλάρας με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Βεάκειο Θέατρο
31.08.2016 10:06
Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα φέρει στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, στη μοναδική στάση της περιοδείας του στην Αττική ο Γιώργος Νταλάρας.
Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά
14.07.2016 10:01
Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου συναντούν τη μελοποιημένη ποίηση της Κικής Δημουλά από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου, το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο.
Δυο Πιάνα Δυο Φωνές: Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 13:00
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος έρχεται στη Ζάκυνθο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 και εμφανίζεται στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στις 21:30, για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, με τίτλο «ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ».
Ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στην Ελλάδα με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
16.06.2016 10:02
Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας το φετινό καλοκαίρι με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».
Τρία έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του Κύκλου Adagio Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 16:42
Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό: το Τροπάριο της Κασσιανής, το πρώτο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του, και ο κύκλος τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη, θα παρουσιαστούν την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.